Vista Gadget: riroTemperatur

riroTemperatur är ett program som visar aktuell temperatur i Sidbaren i Windows Vista.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Anders
Inlägg: 1
Blev medlem: 26 maj 2008, 04:44
Ort: Linköping

Re:

Inlägg av Anders » 26 maj 2008, 12:49

elf98 skrev:http://www.temperatur.nu/alla_orter_v2.php

Vad det gäller grafen återkommer jag en annan dag, måste jobba lite nu!
Hur går det med graferna? Jag har gjort en egen variant av gadgeten med en minigraf, men varken den eller de stora graferna uppdateras ordentligt.
Bild
Den lilla grafen kommer från den här sidan och är sedan omgjord med CSS. Fick jag komma med önskemål skulle jag vilja att det fanns färdigbeskurna smågrafer ca 115 pixlar breda, gärna med valfria färger. De skulle t ex kunna genereras med en php-fil, minigraf.php?width=115&height=50&background=000000 osv. Men om det är för mycket jobb så fungerar det som det är, även om det inte är en så elegant lösning.

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 26 okt 2008, 13:06

riro skrev: Hojjta till om ni hittar någonting som är fel.
Fel och fel...

När det blir för många tecken i temperaturangivelsen så radbryts temperaturen och klockslag och temperatur.nu-loggan hamnar utanför rutan.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 15 feb 2009, 15:19

Nu är v1.4.0 släppt och den fungerar en hel del bättre.

http://www.snowland.se/gadgets/

Goliath2000
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 15 feb 2009, 19:28
Ort: Göteborg

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av Goliath2000 » 15 feb 2009, 19:32

Hej riro

Jag får tyvärr felmeddelande vid användning av senaste versionen 1.4.0
"A Runtime error has occurred. Line 24 Error: Object expected"

Jag kör windows vista 64 bit! får felet när jag ska ändra inställningarna
meddelandet dyker även upp vid start av windows
Trots felmeddelandet så funkar programmet

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 15 feb 2009, 19:33

För mig fungerar det utmärkt i Vista64!
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Goliath2000
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 15 feb 2009, 19:28
Ort: Göteborg

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av Goliath2000 » 15 feb 2009, 20:02

För mig fungerar det utmärkt i Vista64!
Hur kommer det sig att jag får felmeddelandet? =/ funktionaliteten hos programmet är det inget fel på!

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 16 feb 2009, 08:58

Goliath2000 skrev: Jag får tyvärr felmeddelande vid användning av senaste versionen 1.4.0
"A Runtime error has occurred. Line 24 Error: Object expected"
Det låter som att du har något bekymmer med din dator... på rad 24 används System.Gadget.onSettingsClosed som är ett event som alla gadgets kan använda sig av.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.85).aspx

Goliath2000
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 15 feb 2009, 19:28
Ort: Göteborg

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av Goliath2000 » 16 feb 2009, 17:22

riro skrev:
Goliath2000 skrev: Jag får tyvärr felmeddelande vid användning av senaste versionen 1.4.0
"A Runtime error has occurred. Line 24 Error: Object expected"
Det låter som att du har något bekymmer med din dator... på rad 24 används System.Gadget.onSettingsClosed som är ett event som alla gadgets kan använda sig av.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.85).aspx
Önska jag visste hur jag kan återgärda problemet! Vet inte om de är Visual Studio 2009 som jag har installerat. Kan vara det som ligger bakom felet
Det är lite svårt att debugga :(

läste de här angående runtime error: http://support.microsoft.com/kb/927825

Goliath2000
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 15 feb 2009, 19:28
Ort: Göteborg

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av Goliath2000 » 25 feb 2009, 21:21

Hej igen!

Jag har Visual Studio 2008 och där finns det Debugger installerad som default
Jag var tvungen att ta disable i Just-In-Time script för att inte få upp den här varningen
som jag ständigt fått!

Riro jag tror att de är något som är fel skrivet på den raden annars bör inte debuggern klaga

Men hur som helst jag får väl disabla den funktionen helt enkelt!

PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av PerM » 25 feb 2009, 22:49

Även jag får detta problem varje gång jag öppnar settings-dialogen.

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 26 feb 2009, 09:14

Fasen vad mysko. Koden är "by the book".

Så här ser exemplet på http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.85).aspx ut:

Kod: Markera allt

// Delegate for the settings closing event. 
System.Gadget.onSettingsClosing = SettingsClosing;

// --------------------------------------------------------------------
// Handle the Settings dialog closing event.
// Parameters:
// event - System.Gadget.Settings.ClosingEvent argument.
// --------------------------------------------------------------------
function SettingsClosing(event)
{
    // Save the settings if the user clicked OK.
    if (event.closeAction == event.Action.commit)
    {
        System.Gadget.Settings.writeString(
            "settingsUserEntry", txtUserEntry.value);
    }
    // Allow the Settings dialog to close.
    event.cancel = false;
}
Och så här ser gadget-koden ut:

Kod: Markera allt

System.Gadget.onSettingsClosed = windowLoad;
function windowLoad() {
	getSettings();
	updateGadget();
}
System.Gadget... är just rad 24.

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 26 feb 2009, 12:32

Kan det inte vara så att deras debuggers är för gamla?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

PerM
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 822
Blev medlem: 23 feb 2007, 14:46
Ort: Vallentuna
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av PerM » 26 feb 2009, 16:49

Debuggers för gamla? Nja...Visual Studio 2008. Tror inte det :)

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 26 feb 2009, 18:09

Okok! :)
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 05 sep 2010, 14:10

OCh nu finns det ett API där man generera grafer, kanske något för Widgeten att dra nytta av?

http://wiki.temperatur.nu/index.php/API
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Skriv svar