Vista Gadget: riroTemperatur

riroTemperatur är ett program som visar aktuell temperatur i Sidbaren i Windows Vista.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 05 sep 2010, 17:20

Kikade faktiskt på det bara för någon dag sedan, ingen raketforskning att bygga om till att använda det APIet.

Men det kommer inte ge någon skillnad för användaren.


Har lite saker på att-göra-listan ska bara få lite tid över så ska jag se till att fixa den listan samt att använda det nya APIet istället.

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 05 sep 2010, 17:39

Den stora skillnaden blir att det faktiskt är en uppdaterad graf som visas. Som det är nu visas oftast en gammal.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 05 sep 2010, 17:47

*doh*

Såg bara "nytt API" och inte "generera grafer" ... ska kika mer på det!


Mental note: Läs först, svara sen.

zingo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 28 okt 2006, 18:35
Ort: Sorunda, norr om Nynäshamn

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av zingo » 01 dec 2010, 16:04

Hej alla..
Jag har ett minne av att man fick upp en stor temperaturgraf när man klickade på den lilla svarta gadgeten men sedan ett tag får jag bara ett litet rött kryss mitt på den stora öppnade bilden. Klickar man på det krysset kommer man till valsidan på temperatur.nu, den sida där man kan välja vilken station man vill se.
Är det nåt som är känt eller är det lokalt tras i mina maskin här?
Jag kör Win7 i den här maskinen, jag minns inte just nu om jag testat i nån maskin hemma nyligen så jag vet inte om det funkar där...

/christer

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 01 dec 2010, 16:09

RiRo hotlänkar till grafer på temperatur.nu.

Sedan en tid tillbaka använder även temperatur.nu det API som finns öppet för alla. När temperatur.nu bytte till apiet ändrades sökvägarna till graferna. RiRo försöker fortfarande hämta de gamla graferna...

Så för att gadgeten skall fungera igen måste de börja använda apiet.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 12 dec 2010, 13:19

Fick lite tid över idag... och kodade om det mesta. Så nu går den via APIet.

v2.0.0 ligger snart på Live Gallery:
http://gallery.live.com/liveItemDetail. ... 5226a284c7

Eller så hämtar man den på http://www.snowland.se/gadgets/

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 13 jan 2011, 19:23

RiRo är en ganksa populär tillämpning som bör gå över till att signera urlerna!

http://wiki.temperatur.nu/index.php/API
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 16 jan 2011, 20:36

Done. :D

v2.1.0 är släppt för review till Live. (Finns för download på http://www.snowland.se/gadgets/ redan nu)


Sen är bara problemet att alla måste uppdatera... ...och enligt Live är det några installationer där ute...
http://gallery.live.com/liveItemDetail. ... 5226a284c7

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 16 jan 2011, 21:12

Najs!

Filena på Windows Live är dock inte uppdaterad...

Parsar du temperaturen på något sätt, eller skulle det gå att lägga in info om att det finns en uppdatering i stället för temperaturen? (Som en custom liten feature för din klient då).
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 17 jan 2011, 18:27

Jag hade faktiskt en fundering på att lägga med cliver=210 i URLen, och skulle det då finnas ett fält i XMLen som säger om den versionen är den senaste skulle det inte vara några konstigheter...

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 17 jan 2011, 18:35

Nu hänger jag inte med riktigt. Du kollar redan i v200 i xmlen efter ett sådant fält?
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 17 jan 2011, 18:59

Njae...

Jag hade funderingar runt att kasta med klientversionen i URLen.

Och om man skulle göra det skulle det vara ganska enkelt att i XMLen visa ett fält som säger om den versionen är den senaste eller inte.

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 17 jan 2011, 19:05

JApp!
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av riro » 17 jan 2011, 19:22

Ska fundera på om jag kan husera en XML-fil själv på något vettigt sätt...

Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5185
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Vista Gadget: riroTemperatur

Inlägg av elf98 » 17 jan 2011, 19:36

Du får gärna husera en separat xml-fil på temperatur.nu-servern.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild

Skriv svar