Tom sträng då temperaturvärdet är 0,00

Digitemp är den enklaste Linuxmjukvaran. Programmet klarar av att läsa av vissa temperatursensorer, luftfuktighetsmätaren samt räknaren.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
Troy McClure
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 66
Blev medlem: 13 mar 2008, 12:47
Ort: Bångbro

Tom sträng då temperaturvärdet är 0,00

Inlägg av Troy McClure » 07 dec 2008, 17:25

Jag hämtar temperaturen med kommandot

Kod: Markera allt

/usr/bin/digitemp -a -q | awk '$0=$2'
Problemet är att vid 0,00 grader så skickas inget mätvärde. Det blir en tom sträng. Hur ska jag skriva om koden för att strängen som skickas ska vara "0,00"?

För övrigt så märker jag att temperaturen är extremt stabil kring nollstrecket när det dessutom är vindstilla. Samma värde registreras så många gånger i rad att temp.nu:s script anser det som fel.

larky
Moderator
Inlägg: 1044
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Tom sträng då temperaturvärdet är 0,00

Inlägg av larky » 07 dec 2008, 17:41

Hur ser hela strängen ut?

Alternativt;
Finns det någon loggfil där du kan ta det senaste värdet?

Användarvisningsbild
Troy McClure
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 66
Blev medlem: 13 mar 2008, 12:47
Ort: Bångbro

Re: Tom sträng då temperaturvärdet är 0,00

Inlägg av Troy McClure » 07 dec 2008, 17:57

Du menar resultatet utan att köra genom awk?

Kod: Markera allt

/usr/bin/digitemp -a -q
0	0.00
Som det är nu pendlar temperaturen mellan 0,00 och 0,06 (det finns inga värden där emellan). Det gör att det ibland (då värdet är 0,00) inte registreras något. De enda värden som skickas är 0,06, och det kan pågå ett par timmar, vilket resulterar i att temp.nu tolkar det som ett alltför stabilt = felaktigt värde. Så min linje på grafen försvinner efter en lång flatliner.

Bild

larky
Moderator
Inlägg: 1044
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Tom sträng då temperaturvärdet är 0,00

Inlägg av larky » 07 dec 2008, 20:26

Jag hade skrivit | awk {'print $2'} gör det någon skillnad?

Användarvisningsbild
Troy McClure
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 66
Blev medlem: 13 mar 2008, 12:47
Ort: Bångbro

Re: Tom sträng då temperaturvärdet är 0,00

Inlägg av Troy McClure » 07 dec 2008, 22:04

larky skrev:Jag hade skrivit | awk {'print $2'} gör det någon skillnad?
Det verkar göra skillnad! Den skillnad jag efterfrågade. Nu får vi se ifall temp.nu blir nöjd!

Edit: Verkar ha fått mitt första 0.00-värde registrerat, så jag bockar av denna tråd som löst. TACKAR!

Skriv svar