Programvara

Generella mjukvarufrågor som inte är beroende av vilket operativsystem som körs skall ställas i denna kategori

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Programvara

Inlägg av rolfis » 26 mar 2010, 07:10

Fick en väderstation WP 1400 med USB och nu undrar jag om det finns ett bättre program än Easy Wehter som följde med stationen och då menar jag ett gratis program. Någon som vet????

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 29 mar 2010, 16:51

Jodå jag hittade en lite nyare programvara men då heter stationen WH1080 och här är länken om nu någon vill tanka hem detta. http://www.foshk.com/en/products/index.asp?id=0&page=2

gorpett
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 30 mar 2010, 18:04
Ort: Värmdö
Kontakt:

Re: Programvara

Inlägg av gorpett » 30 mar 2010, 18:19

Hej

Om det är en väderstation från Fine Offset serien, (serien säljs under ett flertal olika namn), så är Cumulus http://sandaysoft.com/products/cumulus
en alldeles utmärkt mjukvara att använda. Jag använder själv programmet tillsamman med en WH-1080.
Det är också väldigt lätt att konfigurera. Och gratis!
OBS! om du provar Cumulus, så ska du inte köra Easy Weather samtidigt.
Har du några frågor , är det bara att höra av dig.

/Göran

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 31 mar 2010, 06:13

Har provat och tanka hem Cumulus men inte får jag igång detta program?...måste man ta bort Easy Weather helt från datorn först?

gorpett
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 30 mar 2010, 18:04
Ort: Värmdö
Kontakt:

Re: Programvara

Inlägg av gorpett » 31 mar 2010, 07:43

Du behöver inte ta bort Easyweather. Det får bara inte vara igång.

Jag glömde säga att det är beta versionen (1.8.9) du ska använda. inte 1.8.8 .

Starta Cumulus och gå in i "Configuration" och "Station".
Markera kryssrutan för Fine Offset, inget annat. se bifogad bild.
Starta nu om cumulus och det ska fungera.

Skulle det ändå inte fungera.
Stäng Cumulus och dra ur USB sladden från väderstationen ur datorn några sekunder.
Sätt sen i och starta Cumulus.
Jag hade inga som helst problem att få det att fungera, när jag väl visste vilka inställningar jag skulle ha.

På högra sidan i samma inställningsfönster kan du välja hur ofta programet ska lagra data.

Titta också i hjälpfilen. Där förklaras varje inställnings möjlighet i detalj.
cumulus.jpg
cumulus.jpg (51.1 KiB) Visad 4835 gånger
/Göran

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 31 mar 2010, 08:08

Tack för hjälpen den är bra mycket snyggare och se på än den där tråkiga gråa väderprogrammet som följde stationen. Kanske man borde göra en egen vädersida på nätet någonstans? :D

gorpett
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 30 mar 2010, 18:04
Ort: Värmdö
Kontakt:

Re: Programvara

Inlägg av gorpett » 31 mar 2010, 08:31

Med Cumulus är det enkelt att komma igång med en egen vädersida.
Det följer nämligen med färdiga templets som kan laddas upp till webservern med det inbyggda FTP programmet.
Du kan se ett exempel på hur dom ser ut här http://weather.ebrus.se/

Du kan även titta på min hemsida, där jag blandar data från Cumulus med data från andra givare.
http://goranpettersson.se/wxindex.php

/Göran

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 31 mar 2010, 09:46

Det där såg intressant ut men frågan är var jag skall ladda på nätet all denna data? Är inte så inne med vad gäller dator och internet så att säga. :?

gorpett
Wannabe
Inlägg: 4
Blev medlem: 30 mar 2010, 18:04
Ort: Värmdö
Kontakt:

Re: Programvara

Inlägg av gorpett » 31 mar 2010, 10:37

Förutsättningen för att kunna lägga upp en egen hemsida, är att du har tillgång till en webbserver.
Antingen genom din internetleverantör,om dom erbjuder en möjligheten.
Eller annars får du hyra in dig på ett sk webbhotell.
Jag använder sedan många år ett webbhotell som heter Surftown https://surftown.se/
Det kostar strax under 40 kr i månaden för "Starter" abonnemanget. vilket är det jag använder.

Väljer du ett webbhotell, så tillkommer också kostnaden för ett domän namn. Dvs, den adress man skriver för att komma till din hemsida. Som i mitt fall, "www.goranpettersson.se".
Om du har möjlighet att lägga upp en hemsida hos din internetleverantör, så får du ett domän namn av dom.

Det finns naturligtvis en hel del gratis varianter också, men då brukar vara begränsningar i vad man kan och inte kan göra med sin hemsida. Tex att använda PHP och databaser, och hur många epost adresser man kan lägga upp.

/Göran

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 07 apr 2010, 05:21

Tack för hjälpen och jag får fundera vidare på detta när stugsommaren och fisket och höst jakten är över och sedan när vintern börjar närma sig och jag går i ide igen och har då mera tid och sitta framför datorn :D

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 20 apr 2010, 16:26

Kanske man skall ligga lågt ett tag till för jag fick ett tips att Pohlmans sida Klart.se http://www.klart.se/norrbotten/ har planer och göra så att man kan lägga sin privata station hos dom. Får klara mig med denna http://swedish.wunderground.com/weather ... =INORRBOT8 tills vidare och se vad som händer på Klart.se framöver. :?:

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 19 aug 2010, 13:05

Jag har en ny station en OREGON SCIENTIFIC Model: WMR100N / WMR100NA och då undrar jag om någon vet hur man får programmet CUMULUS och fungera med denna station :?:

Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 96
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Re: Programvara

Inlägg av Tottemannen » 19 aug 2010, 21:15

Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 20 aug 2010, 09:29

Kollade sidan men jag hittar då inget som gör att Cumulus skulle fungera med min station :?:
Kanske någon vet ett annat program som man kan föra över datan från min station till te.x http://www.wunderground.com/weatherstat ... =INORRBOT8

rolfis
Wannabe
Inlägg: 23
Blev medlem: 13 mar 2010, 08:38
Ort: Luleå

Re: Programvara

Inlägg av rolfis » 27 aug 2010, 06:48

En sak kan jag då verkligen påstå om VMR100N är att den har otroligt dålig räckvidd på sin sändare ca 3-5 meter med öppen sikt och det är ju långt ifrån dom 100 meter som utlovas? Den billigare varianten WH1080 hade en mycket bättre sändare och där vad det inga problem fast man gömde den i ett skåp. :D

Skriv svar