MySQL query för elförbrukning.

Generella mjukvarufrågor som inte är beroende av vilket operativsystem som körs skall ställas i denna kategori

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
Jonasson
Inlägg: 1
Blev medlem: 13 dec 2012, 21:48
Ort: Revsund

MySQL query för elförbrukning.

Inlägg av Jonasson » 13 dec 2012, 22:34

Halloj,

Någon som har lust och tid att hjälpa mig med en SQL query för elförbrukningen? :)

Jag har en 1wire LED räknare som jag loggar A totalförbrukning B Värmepump.
Jag loggar räknarna till min tabell i MySQL var 5minut, Är det för ofta kanske? hur gör ni?
Tabellen består av ID, TSTAMP, C_1 och C_2.

Jag skulle vilja ha ut förbrukningen/h för de båda räknarna senaste dygnet för att göra någon fin graf :) men lyckas inget vidare då jag nog halvsov på matte lektionerna. :)
Kan övrigt hyffsat med SQL men baka datat direkt i queryn verkar tydligen lite för tufft för mig :)

Om någon har lust att hjälpa mig med det så vore det en fin julklapp, sedan klarar jag nog att få till vecko och månads beräkningarna själv.

Håller tummar och tår :)

/J

daromer
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 961
Blev medlem: 23 sep 2009, 09:31
Ort: Växjö

Re: MySQL query för elförbrukning.

Inlägg av daromer » 13 dec 2012, 22:54

Har färdig sql för detta. Ska se...
3 $mom="select
4 (
5 (
6 SELECT value
7 FROM `value`
8 WHERE sensor_serial = '1D72DE0C000000DB'
9 ORDER BY `value`.`dt` DESC
10 LIMIT 1 , 1
11 ) - (
12
13 SELECT value
14 FROM `value`
15 WHERE sensor_serial = '1D72DE0C000000DB'
16 ORDER BY `value`.`dt` DESC
17 LIMIT 3 , 1
18 )) * 7200 / ((
19 SELECT (
20
21 SELECT unix_timestamp( dt )
22 FROM `value`
23 WHERE sensor_serial = '1D72DE0C000000DB'
24 ORDER BY `value`.`dt` DESC
25 LIMIT 1 , 1
26 ) - (
27
28 SELECT unix_timestamp( dt )
29 FROM `value`
30 WHERE sensor_serial = '1D72DE0C000000DB'
31 ORDER BY `value`.`dt` DESC
32 LIMIT 3 , 1
33 )
34 ))
35 as momentant";



så vad gör den? Jo man kollar hur många ticks som har gått mellan 2 tidpunkter. Sedan gör man om dessa ticksen enligt hur mycke dom är värda och vips så har man åtgången totalt under tiden. Sedan delar du den med tiden du mätte under och vips har du den genomsnittliga förbrukningen.

Skriv svar