Konstiga spikar och dippar i grafen.

Generella mjukvarufrågor som inte är beroende av vilket operativsystem som körs skall ställas i denna kategori

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av bjornsson » 03 nov 2013, 09:27

Har fått en del konstiga spikar och dippar i min graf över elförbrukningen.
Någon som har någon idé på vad det kan bero på?

http://bjornsson.dyndns.tv/smartphone/g ... ty_Day.png

Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av CirruZZ » 03 nov 2013, 11:49

Hur loggar du, läser av?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av bjornsson » 03 nov 2013, 11:59

Via den blinkande lysdioden.
Har kollat den så den sitter ok och det gör den.
Får även spikar på elmätaren som sitter på vvb ibland, upp på 9kwh istället för som vanligt 3kwh som elpatronen ligger på.
Den loggar jag direkt via S0 utgången.

Så det är de spikarna som direkt efterföljs utan en dipp som jag är brydd över.

Har även fått spikar på över 20 kwh och det är helt omöjligt för då skulle alla proppar flyga :mrgreen:

Användarvisningsbild
CirruZZ
Master Moderator
Inlägg: 1619
Blev medlem: 13 feb 2008, 16:46
Ort: Ystad
Kontakt:

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av CirruZZ » 03 nov 2013, 12:14

Är det via 1-wire?
Projekt tråd | Blogg | Hemautomation
Rapporterar för : Ystad & Duved

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av bjornsson » 03 nov 2013, 12:18

Ja precis :)

Är precis som om att spiken är samma mängd el som saknas i dippen.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av bjornsson » 09 nov 2013, 09:19

Tror jag har löst problemet.

Trodde inte det skulle ha någon påverkan men tydligen så funkar det inte så bra att porta in en USB port i VMwares hyperviser.
Flyttade tillbaka till min gamla loggningsmaskin och efter det så försvann de mystiska spikarna/dipparna i el grafen.

riro
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 153
Blev medlem: 19 feb 2008, 15:35
Ort: Falun
Kontakt:

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av riro » 11 nov 2013, 07:50

bjornsson skrev:Trodde inte det skulle ha någon påverkan men tydligen så funkar det inte så bra att porta in en USB port i VMwares hyperviser.
Kör själv med en ESXi i botten och skickar vidare USB till en debian med OWFS på utan problem...

Vad var det som strulade med VMWare ?

(Intresserad och vill inte få samma problem själv)

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av bjornsson » 11 nov 2013, 09:21

Kör msure i win7, ska testa xp, kör också ESXi i botten.
Det är endast loggningen på elen som är knas.


Ligger huset på ca 3kw så kan den spika upp åt 12-15kw och sedan ner på 0kw direkt efter.

Det fenomenet försvann när jag bytte tillbaka till gamla loggservern som är en 2008R2 fast fysisk.

bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Konstiga spikar och dippar i grafen.

Inlägg av bjornsson » 15 nov 2013, 16:57

Installerade XP virtuellt och då försvann problemen. Ver inte om det var något fel med win7 installationen.

Men nu loggar den rätt igen och jag är glad :)

Kan jag skjuta på owfs och RRD ett tag till :p

Skriv svar