Weather Display + MySQL?

Weather Display är en mjukvara som finns för både Windows och Linux. WD har stöd för ett stort antal väderstationer samt ett visst stöd för 1Wire-enheter.
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Weather Display + MySQL?

Inlägg av bjornsson »

Har nu fått det att funka.
Ska försöka skriva ner hur jag gjorde vid senare tillfälle.
Quart
Moderator
Inlägg: 563
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Weather Display + MySQL?

Inlägg av Quart »

bjornsson skrev:Har nu fått det att funka.
Ska försöka skriva ner hur jag gjorde vid senare tillfälle.
Kanon, är lite sugen på att börja köra emot Mysql igen.
Man kan väl numera oxå suga in alla sin WD data.
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Weather Display + MySQL?

Inlägg av bjornsson »

Ja nu när jag fick den att börja skriva i databasen så kan jag plocka ut alla värden som väderstationen loggar.

Kanon bra :)
Quart
Moderator
Inlägg: 563
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Weather Display + MySQL?

Inlägg av Quart »

Vad var hemligheten till att du fick det att funka ?
Kan man importera all sin WD data till MySQL. SKulle vara grymt att fått in 4 års mätningar i en databas :D
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Weather Display + MySQL?

Inlägg av bjornsson »

All gammal data vet jag inte hur man får in.
Lyckades bara få till så alla ny data även loggas i mysql.

Det felet jag hade var att jag inte hade bockat ur bocken som syns på bilden.
Det den gör är att om den ibockad så lägger den till vilket format, t.ex.
Ser custommysqlout.txt ut så här är det fel.
05/01/12 23:40 -6.1°C -0.9°C -6.1°C 88 0.0 m/s 0.0 m/s 180 ° 488 25.2
Den ska se ut så här.
05/01/12 23:42 -6.2 -0.9 -6.2 88 0.7 0.0 315 488 25.2

Sedan så använder jag mig utav "Setup Custom" och fyller i vilka värden jag vill att den ska föra över till databasen.
taglist.txt innehåller vad man kan skriva för att logga vissa värden.

Beror ju på hur långt du kommit och vad du får för felmeddelanden =)
Bilagor
Skärmklipp.PNG
Skriv svar