Homey

Diskussioner och support runt controllers, ex Vera Lite eller Fibaro Home Center 2

Moderator: elf98

Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1237
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Homey

Inlägg av Plutonium » 18 nov 2018, 15:34

Tycker att du bör få in något ialf. Låter märkligt, men den kan ju vara trasig.
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu

moffe
Wannabe
Inlägg: 20
Blev medlem: 10 mar 2014, 19:47
Ort: Sweden

Re: Homey

Inlägg av moffe » 18 nov 2018, 15:45

Japp märkligt...
om jag kollar på wireless weather sensor, download statistics kan jag se nog något konstigt faktiskt:
Under oregon sensorer:
0 "[13:11:07.476] Device id hex 5559"
1 "[13:11:07.477] Error: Unknown sensor ID 5559; ignoring..."
2 "[13:30:50.909] 74 [1,1,1,1,0,0,0,1,0,1,0,0,0,0,1,0,0,1,0,0,1,1,0,0,0,1,1,1,0,0,0,0,1,1,1,0,1,0,0,0,1,0,0,0,0,0,0,0,1,0,0,1,1,1,0,0,0,0,0,1,1,0,1,1,0,1,1,1,0,0,1,1,0,1]"
3 "[13:30:50.911] Removing incomplete nibble from message"
4 "[13:30:50.911] data array length 72"
5 "[13:30:50.914] Device id hex f824"
6 "[13:30:50.918] Error: Checksum mismatch (77 vs 237)"
7 "[13:31:39.939] 89

Så kanske den ändå hittar något men det fungerar inte. Vet inte vad som är bäst att använda. Som sagt har oregon sensorer och telldus tror jag.

Quart
Moderator
Inlägg: 550
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Homey

Inlägg av Quart » 21 nov 2018, 20:33

Nån som vet om man kan få in Clas Ohlsson co/tech ip 44 brytare i Homeyn?
Provade med klik*** och enhet acd3500 men den funkade inte

fcarlsson
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 14 okt 2018, 15:22

Re: Homey

Inlägg av fcarlsson » 02 dec 2018, 15:00

Är det någon som vet om jag kan få liv i mina gamla Waveman-brytare från Clas Ohlsson tillsammans med Homey? Det är 433 MHz och den går att ställa in kanal på (A-O och 1-16). Idag använder jag dem med fjärrkontroll.

Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1237
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Homey

Inlägg av Plutonium » 02 dec 2018, 18:50

Har du testat att bara välja en brytare genom KlikAnKlikUit och kopiera fjärrkontrollen?
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu

toox
Wannabe
Inlägg: 20
Blev medlem: 21 nov 2014, 01:06
Ort: Stockholm

Re: Homey

Inlägg av toox » 02 jan 2019, 00:42

Är det någon som använder Better Logic appen? Skulle vilja lära mig lite hur man definierar variabler mebån hittar ingen information som är relaterad till Homey

Quart
Moderator
Inlägg: 550
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Homey

Inlägg av Quart » 02 jan 2019, 14:03

Jag använder den bara till < och > temperaturer i flöden

Användarvisningsbild
Nattlorden
Gillar hemautomation
Inlägg: 32
Blev medlem: 01 feb 2017, 16:24
Ort: Landskrona

Re: Homey

Inlägg av Nattlorden » 17 jan 2019, 09:27

Vilket trams att plocka bort PC-mjukvaran i Homey 2.0!

Varit högst buggigt att lägga till nya appar därefter också.... I något fall hjälpte omboot innan... men känns som de släppt den för tidigt.... :evil:

Netatmo, Nod0n och Z-wave.me- apparna får jag inte in i nuläget (Netatmo hade jag innan update). Olika felmeddelanden.
Netatmo-station, Nexa Bridge och Homey med än så länge huvudsakligen vanliga Nexa-enheter

Quart
Moderator
Inlägg: 550
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Homey

Inlägg av Quart » 17 jan 2019, 10:13

Har du kollat på Athoms community vad dom säger om de apparna?

Användarvisningsbild
Nattlorden
Gillar hemautomation
Inlägg: 32
Blev medlem: 01 feb 2017, 16:24
Ort: Landskrona

Re: Homey

Inlägg av Nattlorden » 17 jan 2019, 10:15

Quart skrev:
17 jan 2019, 10:13
Har du kollat på Athoms community vad dom säger om de apparna?
Nej, jag har bara haft den en knapp vecka, så jag hittar inte runt överallt ännu.
Netatmo-station, Nexa Bridge och Homey med än så länge huvudsakligen vanliga Nexa-enheter

Användarvisningsbild
Nattlorden
Gillar hemautomation
Inlägg: 32
Blev medlem: 01 feb 2017, 16:24
Ort: Landskrona

Re: Homey

Inlägg av Nattlorden » 24 jan 2019, 21:13

Ser bättre ut nu.... Fått in alla tre apparna nu. Netatmon var strulig, fick "Code 403".... Fick ta bort appen, boota om Homey, boota om mobilappen och återinstallera.

Har inte hunnit testa något med z-wave.me ännu, men jag har lekt lite med Nod0n-väggswitch.

Så även om det kändes som man rullade ut 2.0 för tidigt, så har det kommit hyffsat snabba fixar och det är ju bra...

Saknar fortfarande PC-interfacet.... och skulle ju gärna se någon bra dashboard.... homeyda.sh funkar ju inte med 2.0 (än) om man nu skulle vilja prova den...
Netatmo-station, Nexa Bridge och Homey med än så länge huvudsakligen vanliga Nexa-enheter

Användarvisningsbild
Nattlorden
Gillar hemautomation
Inlägg: 32
Blev medlem: 01 feb 2017, 16:24
Ort: Landskrona

Re: Homey

Inlägg av Nattlorden » 28 feb 2019, 14:06

Ifall ni inte ännu är medvetna så har det kommit ett webinterface för att pillra med flödena.

flow.athom.com

Chrome verkar fungera bättre än Firefox - inte testat någon annan själv.

dessutom med lite extren css-manipulation så kan man få den i tre kolumner igen också:
https://community.athom.com/t/homey-flo ... ation/9765
Netatmo-station, Nexa Bridge och Homey med än så länge huvudsakligen vanliga Nexa-enheter

VictorGrankvist
Inlägg: 2
Blev medlem: 02 mar 2019, 17:47

Re: Homey

Inlägg av VictorGrankvist » 16 mar 2019, 20:36

Tjena.
Jag hoppas att någon här kan hjälpa mig.
Införskaffade mig en Homey för kontroll på alla mina brytare, ljudsystem, flows osv. Som de flesta.
Men jag har problem med nedan mottagare från telldus..

Den styr alltså två brytare. Utebelysning samt hallbelysning. Men när jag lär upp den så blir de inte separata, utan jag kan bara styra dem tillsammans. Hur gör jag för att separera och få två enheter att styra?
Det funkade när jag körde med min Tellstick..

https://telldus.com/se/produkt/infalld- ... 5w-z-wave/

Tacksam för svar. Annars blir det försäljning snart.

Skickat från min ONEPLUS A6013 via Tapatalk


Användarvisningsbild
Nattlorden
Gillar hemautomation
Inlägg: 32
Blev medlem: 01 feb 2017, 16:24
Ort: Landskrona

Re: Homey

Inlägg av Nattlorden » 21 mar 2019, 10:24

Det är inte så att du grupperat dem tidigare? Försök nollställa dem helt och lägg in på nytt?
Netatmo-station, Nexa Bridge och Homey med än så länge huvudsakligen vanliga Nexa-enheter

Kahlbahl
Inlägg: 1
Blev medlem: 31 mar 2019, 20:09

Re: Homey

Inlägg av Kahlbahl » 31 mar 2019, 20:12

Hej. Har haft min homey några dagar nu.

Har två frågor.

1: jag har bjudit in min sambo via länk så hon är med. När jag gör ett flow med notifikation så får vi båda den trots att jag bara valt mig som mottagare.

2: jag kan inte prata med min homey. Varför?

Skriv svar