Sida 1 av 1

HCL för klen för enkel scen?

Postat: 03 jul 2019, 16:06
av KoolaVippen
Hej,
har ett litet system med ett gäng enheter (samtliga Fibaro). Ca 10 dimmers, ca 10 brytare, 2 st rörelsesensorer etc.

Försöker skapa diverse scener med hjälp av en rörelsesensor, resultatet har blivit... det fungerar ibland. Beskriver den nedan:

Har först skapat en variabel parameter "Sol". Den kan variera mellan lägena Uppe och Nere. Den ställs till Nere samtidigt som mina utelampor tänds. Ändras till uppe när utebelysningen släcks. Utebelysningen är beroende av solens upp och nedgång... Den scenen fungerar prickfritt...

Sedan har jag spottar i carport kopplat till en fibarodimmer, samt en rörelsesensor i carporten, som skall rapportera vid rörelse följt av att dimmern tänds till 100%... detta då "Sol" är "Nere", dvs när utebelysningen är tänd. Detta fungerar endast ibland. Helt sporadiskt. Min fråga är om HCL är för klen för denna typ av scener...? Behöver jag byta till en HC2? Jag har gjort scenen via magic blocks, då HCL inte grejar LUA som ni kanske vet...

Jag tycker denna scen känns väldigt basic...? och bör vara enkel för HCL att klara av.

Hjälp? :-)

Re: HCL för klen för enkel scen?

Postat: 03 jul 2019, 17:44
av etompau
Ingen aning om controllern är för klen, men finns där ingen logg som visar vad som har hänt?
Sedan kanske testa med att flytta rörelsevakten närmare eller ha den intill controllern för att testa funktionen och säkerställa att det inte är ett räckviddsproblem som du har.

Re: HCL för klen för enkel scen?

Postat: 04 jul 2019, 07:55
av KoolaVippen
I händelseloggen rapporterar rörelsesensorn rörelse precis som den ska. Parametern "Sol" ändrar läge precis som den ska... Ingenting händer dock med lamporna.

Inte första gången jag försöker med en liknande scen heller, denna gång fungerar den åtminstone sporadiskt...

Re: HCL för klen för enkel scen?

Postat: 04 jul 2019, 08:58
av KoolaVippen
Jag har nu också kollat hur pass utnyttjad HCLen är, och både minne o processor ligger lågt. Jag hajjar inte varför det inte går. Hjälp?

Re: HCL för klen för enkel scen?

Postat: 04 jul 2019, 11:49
av etompau
Testa funktionen med någon annan brytare.

Re: HCL för klen för enkel scen?

Postat: 09 sep 2019, 07:21
av KoolaVippen
Det var nog så att HCL "hänger sig" alltför ofta med följden att väldigt många scener inte funkar... (konstigt nog inte alla?)

Scenen funkar smärtfritt så länge som HCL har startats om relativt nyligen. Kanske får sätta den på nån timer och starta om den varje natt för att upprätthålla funktionen...

Alternativt byta styrenhet.

Mvh halvnöjd.