Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar

Moderator: elf98

MangeGBG
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 04 jul 2013, 09:35
Ort: Göteborg

Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av MangeGBG » 04 jul 2013, 09:40

Hej,
nån som vet hur man enkelt och billigt kan styra 3-fas direktverkande elelement med zwave?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5228
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av elf98 » 04 jul 2013, 14:35

Du behöver en kontaktor, ex http://www.clasohlson.com/se/Pr363123000/Pr363123000. Sen låter du ZWave-brytaren styra kontaktorn.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
MangeGBG
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 04 jul 2013, 09:35
Ort: Göteborg

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av MangeGBG » 04 jul 2013, 14:42

Finns det billigare lösning eller kontaktorer? Blir lite små dyrt när vi har 16 element hemma. Sen tillkommer ju fibaro switchar till varje.
MangeGBG
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 04 jul 2013, 09:35
Ort: Göteborg

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av MangeGBG » 04 jul 2013, 14:44

Eller sätter jag ett antal kontaktorer i "proppskåpet" och sen styr jag dom med några fibaro universalbrytare?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5228
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av elf98 » 04 jul 2013, 15:02

Kontaktorerna sätts nog lämpligen i elcentralen. Och de styrs normalt av 230V.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Svenb
Wannabe
Inlägg: 19
Blev medlem: 20 feb 2015, 17:58
Ort: Sandviken

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av Svenb » 20 feb 2015, 18:02

Det som är sund med den lösningen är ju att man tappar möjligheten till energimätning som vissa av z-wave brytarna har.
Vore ju väldigt intressant att veta hur mycket el varje rum drar.
Hasse1989
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 15 aug 2016, 09:53
Ort: Uppsala

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av Hasse1989 » 31 jan 2017, 19:50

Borde det inte gå med ett 3 fas SSR ? Lite smidigare i storleken och ljudlösa .
Starglasses
Gillar hemautomation
Inlägg: 36
Blev medlem: 07 nov 2016, 21:43

Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av Starglasses » 24 feb 2017, 12:34

Qubino släpper en 3-fas brytare. Kanske kan vara ett alternativ att titta närmre på?


Sent from my iPhone using Tapatalk
---------------------------------------------------------------
VeraEdge, Qubino Flush 2 relay, Aeon Labs switch 5
Gamester17
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 11 okt 2019, 12:42

Re: Brytare för 3-fas direktverkande elelement

Inlägg av Gamester17 » 11 okt 2019, 12:54

Vet någon nu 2019 om en relativt billigt och enkel produkt kan styra enskilda 3-fas 400-volt apparater med höga laster via Z-Wave?

Hade hoppats att det fanns en 3-fas 25A variant av AEOTEC Heavy Duty Smart Switch då den inte är för DIN-skenor och inkluderar stöd för energimätning https://www.m.nu/brytare/heavy-duty-smart-switch-40a

m.nu har en blog-post om hur man använder en kontaktor men det är inte en enkel lösning och inte heller billig om man måste lägga ytterligare produkter för energimätning https://blog.m.nu/styra-3-faser-eller-h ... ia-z-wave/
Skriv svar