inkoppling av Fibaro Dimmer2

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar

Moderator: elf98

Användarvisningsbild
bertilson
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 133
Blev medlem: 21 dec 2009, 11:41
Ort: Borås

inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av bertilson » 03 jun 2016, 22:32

Hej

har precis köpt på mig lite fibarogrejer med blir helt knäpp på hur de skall kopplas in.

Jag kopplar enligt beskrivningen:

Fas på L
nolla på N
lasten på ~
återfjädrande strömbrytare på S1
men när jag kopplar en bygling mellan N och Sx så blir det kortslutning och proppen går. jag fattar inte varför.

Jag har en ganska stor installation i sovrummet med två dimmers och ett dubbelrelä. dimmers skall styras med Nolla? och relät ska då dumt nog styras med Fas. I med detta så måste jag bygla nollan på dimmern, annars blir det för mycket tråd i rören, men var för går säkringarna?

jag blir helt galen av detta.
Användarvisningsbild
ekensweden
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 104
Blev medlem: 08 apr 2013, 20:56
Ort: HALMSTAD
Kontakt:

Re: inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av ekensweden » 04 jun 2016, 20:17

Hej det är nog felkoppling av dig Bildhttp://www.fibaro.com/manuals/en/FGD-21 ... -v1.03.pdf


Sent from my iPhone using Tapatalk
Användarvisningsbild
bertilson
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 133
Blev medlem: 21 dec 2009, 11:41
Ort: Borås

Re: inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av bertilson » 04 jun 2016, 20:29

Den manualen är inte till min dimmer, denna har jag följt.

[urlhttp://manuals.fibaro.com/content/manuals/multilanguage/FGD-212/FGD-212-S-v1.02-USA.pdf[/url]


Däremot testade jag att brygga Sx med L och och det funkar bra, alltså stämmer inte dimmern med manualen. Skumt...
Lazeebo
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 06 jul 2016, 17:11
Ort: Nödinge

Re: inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av Lazeebo » 08 jul 2016, 08:13

Det ser ut som att den manualen är för USA marknaden. Vet inte om det på verkar kopplingen dock, men tänkte bara påpeka detta...
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5220
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av elf98 » 16 jul 2016, 09:39

Om du kortsluter N och Sx vid 3-tråds inkoppling blir det kortslutning Då det ligger 230V på Sx.

http://www.fibaro.com/manuals/en/FGD-21 ... T-v1.0.pdf

S1 tar 230V som styrsignal, och den spänningen ska enligt manualen hämtas via Sx.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
MarcusKarlsson
Inlägg: 2
Blev medlem: 26 aug 2016, 15:16
Ort: Katrineholm

Re: inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av MarcusKarlsson » 26 aug 2016, 15:18

Om man har en dimmer sen innan, går den att använda, eller måste det vara en återfjädrande brytare?


Om man inte vill använda brytare alls, funkar Dimmern ändå? Är det bara bygla N och Sx ändå?
MvH Marcus Karlsson - Katrineholm
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5220
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: inkoppling av Fibaro Dimmer2

Inlägg av elf98 » 11 sep 2016, 18:12

Det går inte att styra en dimmer med en dimmer, så en återfjädrande brytare måste användas om du vill styra dimmern lokalt. Och man behöver inte ansluta något på ingångarna.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Skriv svar