Fibaro Dimmer 2 dimrar ej

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar

Moderator: elf98

MarcusRydberg
Inlägg: 1
Blev medlem: 15 jun 2019, 22:24

Fibaro Dimmer 2 dimrar ej

Inlägg av MarcusRydberg » 15 jun 2019, 22:48

Ny på ämnet, så kanske lite basic, men behöver hjälp.

Vi har renoverat ett hus och då bytt ut all el i huset. Jag passade då på att få en del Fibaro dimmer 2 inmonterade av elektrikern. Men vissa av dessa funkar inte att dimra utan det går bara att tända och släcka. Spelar ingen roll om jag gör det på fysisk knapp eller i min Homey.

Jag lyckades att genom tur nolla en. Jag tryckte in knappen på pucken och sedan tryckte jag tre långsamma gånger på brytaren (5sek intervall) och fick detta att funka. Men nu försöker jag göra samma sak i ett annat badrum, men får inte detta att funka. Någon som har koll på vilken färg pucken ska ha och hur jag ska trycka på brytaren för att dimmerfunktionen att komma igång?

Tacksam för svar

Marcus
dargosch
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 275
Blev medlem: 26 aug 2015, 09:37
Ort: Holmsund

Re: Fibaro Dimmer 2 dimrar ej

Inlägg av dargosch » 17 jun 2019, 08:37

Hej,

Jag har många sådana och du ska inte behöva göra något för att den ska dimma lasten. det som nog har hänt är att den inte identifierat dina lampor som dimbara.

Se sidan 15 i manualen.

https://manuals.fibaro.com/content/manu ... T-v1.3.pdf

Du kan sätta parameter 13 till 2 så kör den en kalibreringscykel igen. Jag upplever att de gånger jag har haft problem med detta har det blivit bättre när jag satt in en bypass (även om det inte behövdes egentligen) men det kan bara vara de speciella lamporna som strular.

Försök flera gånger är mitt kanske bästa råd. Jag har ett par Philips MyLiving Clockwork-armaturer som har strulat precis hur mycket som helst, men när man väl fått dimmern att känna av lasten rätt så fungerar det finfint sedan. Så, lycka till!
"Life is like a trumpet - if you don't put anything into it, you don't get anything out of it."
- William Christopher Handy

Rekommenderad läsning för Z-wave-entusiaster
https://bit.ly/2GS72Ez
Skriv svar