Factory reset/inkludering av qubino

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar

Moderator: elf98

Användarvisningsbild
bertilson
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 133
Blev medlem: 21 dec 2009, 11:41
Ort: Borås

Factory reset/inkludering av qubino

Inlägg av bertilson » 01 maj 2020, 09:29

Hej

Vet inte om detta hör hemma här eller på supporten, men jag testar.

Kör mycket Z-wave hemma, blandat mest qubino och fibaro, men även några andra enheter.

Jag jar problem med 2 enheter, ett flush relay2 och en dimmer. Jag lyckas inte inkludera den i mitt Z-wave nätverk. Hittade de båda enheterna i en låda hemma, så eventuellt har de varit använda, kanske i mitt RTI system eller i svågerns Vera.

Antar att jag behöver göra en factory reset för att få rätsida på detta. Men hur gör man? Har förstått att man skall klicka på S1 ett antal gånger inom de första 60 sekunder från strömsättning, och att klicken ska vara inom 5sekunder feån första klick? Har läst på olika ställe att det skall vara antingen 5 eller 7 gånger?

Har provat ett antal gånger med båda nu men inget verkar fungera, vad är det som gäller? Får man någon feedback om det lyckas? Slår relät eller liknande?

Som bekant är ki Z-wave lite svajjigt, så det är svårt att felsöka.

Otroligt taksam för all hjälp jag kan få.
Mvh
Per
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Factory reset/inkludering av qubino

Inlägg av Plutonium » 02 maj 2020, 04:38

Hej Per,

Du behöver sätta din controller i exclude-mode sedan kan du köra include ;)
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
Användarvisningsbild
bertilson
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 133
Blev medlem: 21 dec 2009, 11:41
Ort: Borås

Re: Factory reset/inkludering av qubino

Inlägg av bertilson » 02 maj 2020, 05:43

Hej

De finns inte med i min controller, och i svågerns controller är de oxå bortplockade som felaktiga, så tyvärr kan jag inte göra det.

På Fibaro-puckarna har det varit enkelt löst då det är väl dokumenterat hur de skall bete sig.
Användarvisningsbild
Plutonium
Moderator
Inlägg: 1243
Blev medlem: 04 jan 2008, 02:34
Ort: Nossebro
Kontakt:

Re: Factory reset/inkludering av qubino

Inlägg av Plutonium » 02 maj 2020, 12:39

Den behöver inte vara med i controllen från början. Som senast igår så exkluderade jag en enhet som var knuten till en annan controller som jag hade då. Testa och se om det funkar. :)
http://essunga.org
Moderator - Temperatur.nu
Skriv svar