Fibaro Wall Plug gen5 rapporterar ej watt

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar

Moderator: elf98

kelskein
Inlägg: 1
Blev medlem: 05 maj 2020, 11:36

Fibaro Wall Plug gen5 rapporterar ej watt

Inlägg av kelskein » 05 maj 2020, 11:39

Har en Fibaro wall plug gen5 (z-wave+) av modell FGWPEF-102 (med firmware 3.2!) kopplad till en Zipabox.

Pluggen funkar bra, förutom på den punkten att den nuvarande effekten/watt inte hanteras korrekt i Zipaton. Rapporteringen av den ackumulerade förbrukningen (kWh) funkar. Pluggen visar oxå visuellt på LED-ringen olika färger vid olika effektlägen så den mäter absolut av nuvarande effekt.

Det verkar dessutom som Fibaro helt kastat om parametrarna från firmeware 2.1-2.5 till fw3.2 och googlar man lite så verkar det som många har problem med just momentana rapporteringen av watt på flera olika controllers. Eftersom det är lite förvirrat med parametrarna mellan de olika fw-versionerna så blir det inte helt enkelt att veta om folk fått det att lira på just fw 3.2 heller.

Jag lånade dock ut pluggen till en kompis som kör OpenHAB 2.0 och efter lite meckande med senaste betan av z-wave pluginen fick han den faktiskt att lira där så den rapporterade tillbaka effekten momentant.

Så... Min fråga är om någon annan kör Zipato (version 1.1.38) och fått FGWPEF-102 med firmware 3.2 att lira vad det gäller just effektmätningen?