Larm vid ökad elförbrukning

Diskussioner runt hur den tänkta funktionaliteten nås

Moderator: elf98

segerst
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 17 okt 2016, 20:41
Ort: SÖDRA SANDBY

Larm vid ökad elförbrukning

Inlägg av segerst » 17 okt 2016, 20:46

Hej!
Har en Zipato Duo med några Fibaro Wallplug Gen2.
Försöker få Zipato att skicka ett mail när elförbrukningen ökar från "stand by" som är cirka 1,5 w. (Dräneringspump)

Förmodar att det både skall skapas en regel vilket jag har gjort för meddelande och det fungerar samt inställningar i pluggen.

Säkert någon som redan har löst detta.

Ser fram emot era förslag på lösning.

//Stefan
dargosch
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 275
Blev medlem: 26 aug 2015, 09:37
Ort: Holmsund

Re: Larm vid ökad elförbrukning

Inlägg av dargosch » 19 okt 2016, 05:19

Hej Stefan,

Du har egentligen specat svaret bra själv tror jag. Det var ett tag sedan jag hade en zipabox, men regeln jag ser framför mig är en koll på strömförbrukning > 3 W eller så (antar att den drar bra mycket mer när den kör på riktigt). För att hindra att du får larm även vid felaktiga mätningar och liknande skulle jag be skripter vänta 5s och sedan göra en mätning igen. Om fortfarande >3 W så skickar du ett meddelande.
Bör fungera rätt bra.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Senast redigerad av 1 dargosch, redigerad totalt 21 gånger.
"Life is like a trumpet - if you don't put anything into it, you don't get anything out of it."
- William Christopher Handy

Rekommenderad läsning för Z-wave-entusiaster
https://bit.ly/2GS72Ez
segerst
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 17 okt 2016, 20:41
Ort: SÖDRA SANDBY

Re: Larm vid ökad elförbrukning

Inlägg av segerst » 19 okt 2016, 22:04

Hej!

Ja, jag hade svaret framför mig och insåg att jag hade skrivit 15w istället för bara 15.
Trallala....så funkade det:-)

//Stefan
segerst
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 17 okt 2016, 20:41
Ort: SÖDRA SANDBY

Re: Larm vid ökad elförbrukning

Inlägg av segerst » 19 okt 2016, 22:04

Hej!

Ja, jag hade svaret framför mig och insåg att jag hade skrivit 15w istället för bara 15.
Trallala....så funkade det:-)

//Stefan
Skriv svar