Stänga av led på fibaro plug

Diskussioner runt hur den tänkta funktionaliteten nås

Moderator: elf98

jaha
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 02 jan 2017, 20:06
Ort: Stockholm

Stänga av led på fibaro plug

Inlägg av jaha » 12 jan 2017, 11:13

Hej

Försöker göra en scen i vera där jag stänger av led-ringen runt fibaro pluggen på natten. (ljuskänslig) :lol:

När jag ändrar parametrarna manuellt under device options funkar allt klockers. Men när jag försöker använda luup code går det åt pipen.

Nedan är det jag gör:

luup.variable_set( "urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveDevice1", "ConfiguredVariable", "41,1d,0", 48 )
luup.variable_set( "urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveDevice1", "VariablesSet", "41,1d,0", 48 )

Sedan advanced option att skicka reconfigure till enheten.

Då så får jag antingen failed to configure, eller så blir enheten okontaktbar i ca en kvart.

Vad gör jag för fel?

Tack på förhand. :)
Mats789
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 108
Blev medlem: 05 mar 2016, 19:47
Ort: Linköping

Re: Stänga av led på fibaro plug

Inlägg av Mats789 » 13 jan 2017, 00:29

Ser korrekt ut. Är du säker på att Id't är 48 på brytaren?
2 x Vera Plus och en Vera Edge med (Hue, Fibaro, Qubino, Nexa, Sonos, Telldus, Sensitive, Goggle Home, Twinkly m.m.) och lite Arduino ...
jaha
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 02 jan 2017, 20:06
Ort: Stockholm

Re: Stänga av led på fibaro plug

Inlägg av jaha » 13 jan 2017, 11:41

Mats789 skrev:Ser korrekt ut. Är du säker på att Id't är 48 på brytaren?
Jodå, därav att den hänger sig hehe :) Jag förstår inte riktigt varför man behöver två kommandon för att ändra, hade det inte bara behövts ett?

Vad är skillnaden på? ConfiguredVariable vs VariablesSet?
Mats789
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 108
Blev medlem: 05 mar 2016, 19:47
Ort: Linköping

Re: Stänga av led på fibaro plug

Inlägg av Mats789 » 13 jan 2017, 14:04

Ja, den här blev intressant. Jag är tror inte båda behövs (kan ha fel :wink: ). Det borde räcka med VariableSet.
Kan prova lite senare idag.
2 x Vera Plus och en Vera Edge med (Hue, Fibaro, Qubino, Nexa, Sonos, Telldus, Sensitive, Goggle Home, Twinkly m.m.) och lite Arduino ...
jaha
Wannabe
Inlägg: 17
Blev medlem: 02 jan 2017, 20:06
Ort: Stockholm

Re: Stänga av led på fibaro plug

Inlägg av jaha » 13 jan 2017, 15:06

Mats789 skrev:Ja, den här blev intressant. Jag är tror inte båda behövs (kan ha fel :wink: ). Det borde räcka med VariableSet.
Kan prova lite senare idag.
Okej, testade med bara variableSet men tyvärr samma symptom :?
Skriv svar