Hjälp med Telia Smart!!

Allmänna diskussioner runt Z-Wave som inte passar in i någon annan kategori

Moderator: elf98

sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av sm7rdx » 03 jan 2014, 19:41

Jag har just sparkat igång Telia Smart, inget att leka med har jag insett.
Att kunna surfa och ringa och andra standardtjänster är inga problem, MEN:
Jag har webserver, ftp-server och owfs som lämnar temp till temperatur.nu.
Kan någon enkelt förklara hur jag ordna portfowardning i denna gateway?
Mitt stora misstag var att inte sätta alla enheter i vlanet på DHCP.
Kanske vore listigast att göra så innan jag försätter.

Men hur hanterar jag denna gateway? Någon som har erfarenheter? :?:
lennart
Gillar hemautomation
Inlägg: 26
Blev medlem: 22 mar 2013, 23:20
Ort: Tjurkö

Re: Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av lennart » 03 jan 2014, 20:10

Är det en Thomson? Kanske till och med TG789?

Om det är, så är det samma som jag har. Gillar den inte, och eftersom jag är lite osäker på om Telia kan snoka i mitt nät så har jag en router under den som jag har styrt allt till! I alla fall allt som går. Telia har lite åsikter om hur man använder t ex port 25 och en del andra. :evil:

Det är bara att kämpa på att sätta och lagra, rätt som det är så fastnar inställningarna. Men det kan ta några gånger...

Däremot gillar jag hastigheten och tillförlitligheten. 22Mbit/s ner och 2.3Mbit/s upp! Har bara varit nere ett fåtal gånger.
Internet är bara en fluga - som sitter på väggen och lyssnar...
bjornsson
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 403
Blev medlem: 25 aug 2010, 09:06
Ort: Bräcke

Re: Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av bjornsson » 03 jan 2014, 20:17

Be dom brygga så det blir ett modem och kör sedan en egen router. Om du bara kör internet med den iaf, lite mer krux om du kör telefoni och TV också.
sonnyboy
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 307
Blev medlem: 25 feb 2011, 21:59
Ort: Västerås

Re: Sv: Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av sonnyboy » 03 jan 2014, 23:08

Mitt modem gick inte att brygga så jag fick köra med DMZ.
Telefoni tar jag via modemet resten tar min mikrotik router hand om.

Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk 2
BeyondMeasure 1.10
HomeCenter 2
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av sm7rdx » 04 jan 2014, 11:08

Jag har en Thomson TG799 och använder telefoni, orsaken till att jag skaffade denna burk.
Det ska gå att brygga gatewayen men det var ju det där med telefonen.
Denna gateway har dessutom "fel" ip-serie jämfört med gamla routern och
är svår att konfigurera. Får nog höra med Telia om det går att brygga så jag
kan ta tillbaka min WRT54GL som är gammal men jag styr den som jag vill.
odbro
Inlägg: 2
Blev medlem: 27 dec 2013, 12:24
Ort: Härryda

Re: Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av odbro » 04 jan 2014, 19:53

Jag kan hjälpa dig att öppna portar i ett sådant modem, om du inte redan har får hjälp.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
sm7rdx
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 124
Blev medlem: 17 feb 2010, 20:38
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: Hjälp med Telia Smart!!

Inlägg av sm7rdx » 05 jan 2014, 11:39

Jag ringde Telia så de bryggade min gateway. Sedan kopplade jag in gamla routern (DD-WRT)
och trodde allt var bra. Jag hade fått nytt ip-nummer visade det sig. Mitt konto hos
dyndns.org visade rätt ip men Loopia som håller i min domän hade noll koll. Har ändrat
där också. Hoppas det fungerar bättre. Hade jag inte fått felmeddelande från temperatur.nu
att data inte går att läsa så hade jag kanske inte upptäckt det förrän senare. Hoppas det
ska bli bra nu.
Om man är riktigt klurig kan man säkert ställa in TG799nv som jag vill ha det men jag
är definitivt inte så slug. :(
Det blir fler burkar på bordet men jag vänjer mig väl.
Skriv svar