[BLOG] Nyhetssvep vecka 39

I denna kategori diskuteras inlägg på blog.m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 642
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

[BLOG] Nyhetssvep vecka 39

Inlägg av supportM » 26 sep 2014, 09:09

Detta inlägg kommer från ett blogginlägg. För att läsa orginalinlägget, klicka här »

Så var det äntligen helg igen, och inget gott som inte för något annat gott med sig, eller hur? Det är dags för veckans nyhetssvep!

Till att börja med har vi en ny produkt på gång, som vi försökt ta in under en längre tid. Det handlar om Greenwaves 6-port Powernode, vilket är en grendosa för Z-wave med 6 uttag som alla går att bryta oberoende av varandra, och som också har separata energimätare: https://www.m.nu/6-port-powernode-switc ... -1563.html

Bild

Vi hoppas få in den i lager i början av Oktober. Vill man förbeställa går det bra att skicka ett mail till info@m.nu .

Igår utspelade sig ett litet drama relaterat till Fibaros Wall Plug. Det gick ut information om att Fibaro slutat tillverka den. Det tog dock inte lång tid innan Fibaro gick ut och förnekade detta och hävdade att det bara var ett missförstånd, och att Wall Plug tvärtom är så efterfrågad att de haft problem att komma över komponenter så det räcker. När ordnar de då en version som är godkänd för den svenska marknaden!? :)

Logitech har gått ut med att nästa fjärrkontroll i Harmony-serien ska ha Z-wave-stöd. Trevligt för den som verkligen vill ha en "universal" fjärrkontroll!

Så över till lite spännande Raspberry Pi-nyheter. Till att börja med en Kickstarter-kampanj för en skojig Lego-kompatibel låda till Pi, till vilken man kan välja till en hållare för kameramodul. Den har även någon sorts GoPro-skruv, men hur man använder denna vet jag inte riktigt.

Ett annat Kickstarter-projekt känner du nog igen om du följt bloggen tidigare. Det handlar om PiSupply som dragit igång en kampanj för att sälja byggsatser för Gert van LoosVGA-adapter för Raspberry Pi Model B+. Denna kan vara praktisk om man till exempel vill kunna koppla två skärmar till sin Pi, men fungerar tyvärr enbart med Model B+ och tar upp hela GPIO-porten.

Sen hittade jag också det här RPi-projektet som kan vara intressant för den som vill fotografera/göra timelapses med sin Raspberry. Det hela går ut på att bygga en "timelapse-rig" av RPi och tillhörande kameramodul. En timelapse-video består av ett antal bilder fotograferade under en längre period, ungefär som här.

Det har varit lite nyhetstorka de senaste dagarna, så det var allt för denna vecka!

Trevlig helg! :D