[BLOG] Nytt utseende på webbshoppen

I denna kategori diskuteras inlägg på blog.m.nu
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5228
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

[BLOG] Nytt utseende på webbshoppen

Inlägg av elf98 » 14 okt 2014, 11:44

Detta inlägg kommer från ett blogginlägg. För att läsa originalinlägget, klicka här »
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
NoiseMaker
Gillar hemautomation
Inlägg: 46
Blev medlem: 06 dec 2013, 23:06
Ort: Norra Sverige, vid kusten

[BLOG] Nytt utseende på webbshoppen

Inlägg av NoiseMaker » 20 okt 2014, 15:56

Noterade nyss att när man kikar på en produkt så finns ett flytande fält som hela tiden hänger kvar när man skrollar ner. Det är ganska störande, både eftersom det stjäl utrymme, men framförallt eftersom det lägger sig ovanpå texten. Om man - som jag - ofta använder mellanslag för att hoppa en hel skärmhöjd nedåt på en sida så hamnar en del text under rutan och man måste använda piltangenterna för att gå tillbaka lite grann. Ingen big deal, men likväl opraktiskt. Särskilt som man inte vinner särskilt mycket på att låta den följa med till att börja med. Hur svårt är det att trycka på Home-knappen, Shift + Mellanslag eller skrolla upp om man bestämmer sig för köp?

En annan sak är kundkorgen, som visserligen är lite bättre än den förra, men inte helt bra. Den tar helt enkelt för mycket plats på höjden, och jag saknar möjligheten att kunna visa den på en egen sida, ungefär som det ser ut när man går till kassan, fast utan betalalternativen.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5228
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: [BLOG] Nytt utseende på webbshoppen

Inlägg av elf98 » 20 okt 2014, 16:19

Flytande köp-fältet har funnits där hela hösten och är inte något som är nytt i och med uppdateringen. Tanken är så klart att köp-knappen och den viktigaste informationen ska vara tillgänglig hela tiden för att locka till köp. Så klart inte bra att det upplevs störande, vi får fundera på hur vi ska göra med funktionen.

Kundkorgen, vi har gjort den lite kompaktare nu, har man många prylar i kundkorgen bygger den så klart på höjden.

Vi kommer inte att göra en separat kundkorg-sida då funktionen skulle vara exakt den samma som den nuvarande kundkorg/kassa-sidan, förutom att de nedersta fälten inte skulle visas. Tanken är vi ska visa fraktalternativ för Sverige även om man inte är inloggad.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Skriv svar