[BLOG] Nyhetssvep vecka 43

I denna kategori diskuteras inlägg på blog.m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 514
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

[BLOG] Nyhetssvep vecka 43

Inlägg av supportM » 24 okt 2014, 09:32

Detta inlägg kommer från ett blogginlägg. För att läsa originalinlägget, klicka här »

Äntligen helg! Nästan. :)

Vi har, precis som förra veckan, fått in ett flertal nya produkter. Ta en titt på hemsidan!

Här på bloggen har vi den senaste veckan lagt upp flera guider för Fibaro Home Center, och hur man kan automatisera vissa saker på dessa. Kolla in kategorin!

Här är en intressant artikel som handlar om "när kvinnor slutade programmera". Den nämner att antalet kvinnor i datorbranschen började dala när hemdatorn blev vanligare, på grund av att dessa marknadsfördes som "för män/pojkar".

Eben Upton har visat upp vad som ser ut att bli en officiell touchscreen till Raspberry Pi! Efterlängtat, eller? :)

Här är en Kickstarter-kampanj för ett påbyggnadskort för Raspberry Pi som kan utföra text-till-tal. Visserligen på Engelska, men det kanske kan vara intressant ändå?

I följande blogginlägg finns instruktioner och färdig kod för att använda en Xbox 360-kontroller på en Raspberry Pi. Perfekt för emulatorprojektet, kanske? :D

Och så ett av de fräckare Raspberry Pi-projekt jag sett på ett tag! Här har man byggt in en Raspberry Pi i en gammal kassettbandspelare, och använder NFC för att läsa av NFC-taggar som sitter på vardera sida om kassettbanden. Varje tagg är i sin tur kopplad till en Spotify-playlist, så när man byter band byter Raspberryn playlist på Spotify, vilken man sen spelar upp med knapparna! Kolla in videon ;)

https://www.youtube.com/watch?v=dX4rxSc7nn0

Här finns en guide för hur man skickar "Push-notifikationer" från en Raspberry Pi till en telefon, typ iOS eller Android.

Arduinos 3D-skrivare, Arduino 101, finns nu att förbeställa! Den finns både färdigbyggd och i gör-det-själv-kit. Utskriftsytan är inte så stor, men priset är å andra sidan inte så högt heller. Och visst är den ändå rätt fin?

Här finns en Kickstarter-kampanj för en Microduino-baserad, open-source:ad "smart" joypad som också är en 8-bitars spelkonsoll! Fräck idé!

Det var allt för denna vecka, ha en trevlig helg! :)