[BLOG] Nyhetssvep vecka 44

I denna kategori diskuteras inlägg på blog.m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 421
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

[BLOG] Nyhetssvep vecka 44

Inlägg av supportM » 31 okt 2014, 09:51

Detta inlägg kommer från ett blogginlägg. För att läsa originalinlägget, klicka här »

Fredag, och ett nyhetsområde sveper över bloggen!

Det har varit ganska lugnt på bloggen den här veckan, men det ska förhoppningsvis bli bättre framöver (inför julen, yeah right!). ;)

På företagsfronten kan nämnas att vi förbättrat våra paketkonfiguratorer och gjort det lättare att få en överblick över de olika produkterna och vilka skillnader som finns. Ta en titt på den för Z-Wave och den för Raspberry Pi! :)

På produktsidan har det kommit in några nyheter, bland annat densmarta WiFi-odlingshjälpen Koubachi, Zipatos RGBW bulb, en ny, modulär låda till Raspberry Pi Model B+,  och PiFace för Model B+.

Några fräsiga byggen med Raspberry då. Först, en sparkcykel som har pimpats med en RPi Model A och några LED-lampor.

Här är en "loom-dator" byggd med en Raspberry Pi (ingen aning om vad det är). Men tydligen läser den av träplattorna på något sätt så det var ju lite häftigt i alla fall? :D

Någon har byggt denna "Dance Dance Revolution"-arkadmaskin med en Raspberry Pi. Inget stort fan av spelet, men det är precis sånt här den borde användas till!

Det här projektet påminner om en idé jag hade för ett tag sen. Det hela går ut på att spela upp ett skrikljud, och fotografera personen precis efter. Perfekt till Halloween-festen? ;)

Här möter gammalt nytt då en hobbyknåpare lyckats fjärrstyra en "Teletype" med en Raspberry Pi. Bra att ha, eller...?

Det var allt för denna gång, trevlig helg!