[BLOG] Nyhetssvep vecka 45

I denna kategori diskuteras inlägg på blog.m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 512
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

[BLOG] Nyhetssvep vecka 45

Inlägg av supportM » 07 nov 2014, 12:16

Detta inlägg kommer från ett blogginlägg. För att läsa originalinlägget, klicka här »

Äntligen nyhetssvep! Och ja, fredag är det också ;)

En finfin bild har vi ordnat också! :D

BildDenna veckan har vi fått in lite häftiga produktnyheter.

Till att börja med har vi lanserat "X-mas lights by m.nu", vilket är julbelysning som består av RGB-LEDs som drivs av en Arduino. Den finns både som gör-det-själv-kit och färdigbyggd, och man kan i grundutförandet driva upp till 150 st lampor (3 slingor). Koden för att köra härligheten finns i samma inlägg som bygginstruktionerna, och det går självklart bra att modifiera denna efter behov (kanske få lamporna att ändra färg baserat på temperatur m.h.a. en DS18B20?). Möjligheterna är oändliga! :)

Vi har också inlett ett samarbete med Zipato, och tagit hem några av deras produkter. Däribland Zipabox Duo och deras RFID Keypad. Fler nyheter är att vänta framöver!

En annan spännande produktnyhet är Z-wave.me:s väggbrytare, som levereras utan front. Det finns sedan fyra olika fronter att välja mellan, och totalpriset är relativt lågt för en sådan produkt! :D

För att övergå till nyheter som (än så länge) inte återfinns i vårt sortiment, så har D-Link precis gått ut med att man ger sig in på Z-Wave-marknaden! Deras sensor påminner ganska mycket om en annan, eller vad säger ni? ;)

En intressant Kickstarter-kampanj vill få ut "världens minsta och billigaste 3D-skrivare" på marknaden. Den är förvisso snygg, men den är inte den billigaste (såvida man inte räknar färdigbyggd vid leverans, kanske), och frågan är om den ens är den minsta?

Ett annat Kickstarter-projekt är baserat på Raspberry Pi och dess mål är att släppa en handhållen emulator-enhet som har inbyggt, smidigt stöd för att spela över internet. Så bara att damma av de gamla NES-/SNES- och SEGA-favoriterna och utmana kompisarna online? Ingen dum idé, och gissningsvis kommer man kunna bygga sin egen (och även själv bygga chassi, personligen tycker jag deras ser lite osmidigt ut).

Jag brukar inte nämna så mycket om telefoni, men för er som hört talas om Phonebloks/Project Ara så har Google gått ut med information om att det snart ska hållas ytterligare en konferens om projektet! Personligen tycker jag detta ser extremt intressant ut och det kan förhoppningsvis motverka "slit-och-släng"-mentaliteten vi har med telefoner idag.Det var allt för denna vecka, hoppas det var ett trevligt nyhetssvep och att det blir en trevlig helg! :)