[BLOG] Att lägga till information i våra kompatibilitetsguid

I denna kategori diskuteras inlägg på blog.m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 514
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

[BLOG] Att lägga till information i våra kompatibilitetsguid

Inlägg av supportM » 14 nov 2014, 14:43

Detta inlägg kommer från ett blogginlägg. För att läsa originalinlägget, klicka här »

Vi har ju för närvarande två kompatibilitetsguider, en för Z-Wave och en för 433MHz-enheter. Ni kunder kan hjälpa oss att fylla i dessa med information som saknas, men hur gör man det? Det ska vi gå igenom nu! Det är nämligen inte helt trivialt, men vi försöka underlätta det framöver.
1. Logga in på Wikin
Wikin använder samma inloggningsinformation som forumet, så har du redan ett inlogg där är det lätt att logga in. Klicka bara på "Logga in" högst uppe i högra hörnet och fyll i dina uppgifter! Om du inte har ett konto ännu, kan du skapa ett här.

Bild
2. Gå in på, och redigera, en sida
Varje sida på Wikin har ett redigeringsläge som man kan komma åt när man är inloggad. Fliken finns tillgänglig längst upp till höger, under inloggningsinformationen. Klicka på den! Det finns också "Redigera"-länkar för de olika underrubrikerna, om man inte vill få upp all text i redigeringsrutan.

Bild
3. Att lägga till en ny rad i kompatibilitetslistan
Det enklaste sättet att lägga till en produkt är att kopiera en befintlig, klistra in (helst i bokstavsordning) och ändra informationen. I skärmdumpen nedan visar jag ett exempel på vilka rader man ska kopiera (varierar mellan guiderna, men "|-" kännetecknar att det är nästa produkt i listan).

Bild

Här har jag markerat den produkt jag lagt till så man kan se hur det ser ut efter redigering. Det är viktigt att fylla i produktlänken till hemsidan och artikelnummer korrekt för att informationen ska visas i shoppen. Om du är osäker på något, gör så gott du kan och maila oss så kan vi lösa detaljerna!

Bild
4. Spara!
Scrolla längst ner och klicka på knappen "Spara sida":

Bild

När man lägger in nya länkar i dokumentet måste man bekräfta att man inte är en bot eller liknande. Då kastas man tillbaka till redigeringssidan och följande meddelande visas högst upp:

Bild

Man måste alltså lösa en enkel, matematisk beräkning för att kunna spara. Det är bara att fylla i svaret och sedan klicka på "Spara sida" igen.
5. Klart!
Visst blev det fint? :D

Bild

Hoppas att detta kan hjälpa några av er att komma igång med Wikin! Det skulle verkligen uppskattas från vår sida :)