SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar med stöd för ZigBee

Moderator: elf98

LasseR
Inlägg: 2
Blev medlem: 26 nov 2014, 19:31
Ort: Uppsala

SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av LasseR » 17 sep 2019, 21:32

Hej,
att para switchen med Hue gick bra.
Men den dyker aldrig upp i HomeKit.
Jag har testat att ta bort Hue från HomeKit och ansluta den igen, fungerade inte.
MVH Lasse
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 536
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 18 sep 2019, 08:44

Hej,

Om jag inte missminner mig är Apple väldigt restriktiva när det kommer till Homekit och produkten måste även vara godkänd av Apple för att fungera. Således skulle jag tro att det är svårt att få igång dem i Homekit även fast den inkluderar i Hue.

Men någon annan användare kanske har något knep?

//Erik K @ m.nu
EnDumEn
Inlägg: 1
Blev medlem: 18 nov 2019, 12:02

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av EnDumEn » 18 nov 2019, 12:04

Sunricher själva får det iaf att funka!
De har klipp på ett antal olika produkter där alla funkar med homekit.

https://youtu.be/00FF9BnMOeI
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 15 maj 2020, 00:08

Jag har tidigare köpt dessa dimrar från Webhallen och de har fungerat utmärkt i Homekit!

Nu köpte jag två stycken från m.nu och blev tyvärr väldigt besviken, eftersom de varken funkar i Homekit eller verkar stödja uppgraderingar.

Se bifogad bild för jämförelse:

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/202005 ... 4ffae9.jpg[/IMG]

Jämför alltså "Spottarna" med "Takspottar".
Samma modellbeteckning, men olika versioner, där de nyare verkar sämre?!

Vore önskvärt om m.nu har dialog med Sunricher, att man hör sig för om detta.
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 536
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 15 maj 2020, 10:18

Detta är VÄLDIGT intressant!

Vi är i praktiken den officiella distributören av Sunrichers prylar i Sverige och att Webhallen skulle fått andra versioner än oss är högst osannolikt. Så frågan är vad Sunricher och/eller Philips hittat på med mjukvarorna.

Vi har dock aldrig fått det att fungera tillsammans med Homekit via HUE bryggan :?

Men drar detta vidare med Sunricher och ser vad de säger.

//Erik K @ m.nu
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 15 maj 2020, 10:39

Jodå!
Det har funkat otroligt bra i Homekit. Bild

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/202005 ... b0945e.jpg[/IMG]

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/202005 ... f6c516.jpg[/IMG]
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 536
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 15 maj 2020, 14:04

MPV skrev:
15 maj 2020, 10:39
Jodå!
Det har funkat otroligt bra i Homekit. Bild

Bild

Bild
Fusk!

Skämt åsido, har nu försökt reda ut detta direkt med Sunricher och de bekräftade att detta byttes i smyg. Så de som köptes in via oss var en nyare batch och där hade denna feature plockats bort.

Problemet är att för Homekit så spoofade de Philips ID i mjukvaran, vilket väl inte är helt korrekt att göra. Dock kunde de göra ett undantag för oss, så från och med nästa batch kommer alla våra ZigBee produkter från Sunricher vara Homekit kompatibla tills detta förbjuds av Philips. Hur länge det håller i sig kan vi alltså inte garantera, men är en bra start i alla fall.

"Tyvärr" fick vi nyligen in ett större parti från dem, så det kommer dröja innan den nya mjukvaran har letat sig ut till alla våra produkter. Men vi ser till att skriva ut detta i produkttexterna så fort vi bekräftat det, produkt för produkt.

Vilket datum köpte du från Webhallen?

//Erik K @ m.nu
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 15 maj 2020, 14:49

Jag beställde mina 2020-04-05 men fick inte monterat in dem förrän denna veckan (stressade inte på då mina förra funkade så bra).

Inte helt kul att beställa hit en elektriker som återställer till tidigare tills jag får tar i ny modell som är "lika bra".
Senast redigerad av 1 MPV, redigerad totalt 15 gånger.
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 15 maj 2020, 14:52

Jag ställde också en fråga till Webhallen (på produktsidan) för att se om de vet vilken version de har på sina. Antagligen svårt att veta utan att testa en ur varje leverans (särskilt om man inte är officiell distributör).
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 536
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 18 maj 2020, 08:53

Hej,

Jo, förstår din frustration!

Utan att säga för mycket så skulle det förvåna mig om Webhallen har annan version än oss... :roll:

När vi med säkerhet har fått ny batch och skrivit ut i produkttexten att den fungerar med Homekit så kontakta oss på info@m.nu så kan vi säkert göra något som plåster på såren i alla fall. Exakt när detta blir i tid vågar jag dock inte svara på, tyvärr.

//Erik K @ m.nu
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 23 maj 2020, 12:32

Kan man se på hårdvaran vilken mjukvaruversion de har? Tänker ifall det dyker upp någon på typ Tradera innan ni fått in de nya (så man vet vilka som stödjer Homekit och inte, utan att behöva installera dem).
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 536
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 25 maj 2020, 10:55

MPV skrev:
23 maj 2020, 12:32
Kan man se på hårdvaran vilken mjukvaruversion de har? Tänker ifall det dyker upp någon på typ Tradera innan ni fått in de nya (så man vet vilka som stödjer Homekit och inte, utan att behöva installera dem).
Hej,

Inte vad de meddelat till oss. Märkningen är ju tämligen anonym också.

Har tyvärr ingen med Homekit att jämföra med, men om du tar en bild på en sådan kan jag kolla vad jag hittar.

//Erik K @ m.nu
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 26 maj 2020, 19:11

Exempel på version som fungerar:
190805V1

Och som inte funkar:
200106V3

Står på dem (en bit under modellbeteckningen):

[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/202005 ... 3cc462.jpg[/IMG]
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 536
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 28 maj 2020, 11:48

MPV skrev:
26 maj 2020, 19:11
Exempel på version som fungerar:
190805V1

Och som inte funkar:
200106V3

Står på dem (en bit under modellbeteckningen):

Bild
Ser ut som tillverkningsdatum och mjukvaruversion. Så då kan vi väl anta att V1 är Homekit versionen och V3 är den utan det.

Blir spännande och se när vi får in nästa batch och om de har V1 versionen igen :)

//Erik K @ m.nu
MPV
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 04 jul 2020, 10:29

[mention]supportM [/mention] Något nytt om leverans av V1? Jag kanske sett/minns fel men jag tror att jag sett att lagerstatus hunnit vara både nere på noll och nu uppe på fyrahundra igen.

Jag är också nyfiken på motsvarande kring Homekit-stöd på syskonprodukten "switch" (vs dimmer), är det något ni kan kolla upp med Sunricher? Bild

https://www.m.nu/zigbee-inbyggnad/inbyg ... itch-zibee
Skriv svar