SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Diskussioner runt Mottagare och Dimmrar med stöd för ZigBee

Moderator: elf98

Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 587
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 27 jul 2020, 15:40

MPV skrev: 04 jul 2020, 10:29 [mention]supportM [/mention] Något nytt om leverans av V1? Jag kanske sett/minns fel men jag tror att jag sett att lagerstatus hunnit vara både nere på noll och nu uppe på fyrahundra igen.

Jag är också nyfiken på motsvarande kring Homekit-stöd på syskonprodukten "switch" (vs dimmer), är det något ni kan kolla upp med Sunricher? Bild

https://www.m.nu/zigbee-inbyggnad/inbyg ... itch-zibee
Hej,

Det stämmer bra att vi fått en ny batch! Har varit på semester och inte haft koll här :roll:

Dock så står det V3 på dem, så måste nästan koppla upp och testa. Men vi har bett om både switch och dimmer som homekit kompatibla så det skall vara på ingång!

Återkommer när jag testat senaste dimmer-batchen!

//Erik K @ m.nu
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 587
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 28 jul 2020, 07:45

Kan glädjande meddela att senaste batchen med dimmern är HomeKit kompatibla! Dyker upp så fint i HomeKit utan minsta problem :D

Tyvärr har vi inte hunnit få någon ny batch med switchar, men ska begära HomeKit mjukvaran där också. Har även uppdaterat beskrivningen på dimmern med att de är HomeKit kompatibla.

//Erik K @ m.nu
MPV
Wannabe
Inlägg: 8
Blev medlem: 14 maj 2020, 23:55

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av MPV » 14 aug 2020, 17:26

Toppen, tackar!

Hur ser det ut med Homekit-stöd i deras vriddimmer?
Dvs https://www.m.nu/dimmer-zigbee/vriddimmer-zigbee
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 587
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 17 aug 2020, 10:06

MPV skrev: 14 aug 2020, 17:26 Toppen, tackar!

Hur ser det ut med Homekit-stöd i deras vriddimmer?
Dvs https://www.m.nu/dimmer-zigbee/vriddimmer-zigbee
Tyvärr inte implementerat i nuvarande batch!

Har sagt till om det, så hoppas det blir ändring i nästa.

//Erik K @ m.nu
zigbeehenke
Inlägg: 1
Blev medlem: 06 sep 2020, 23:42

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av zigbeehenke » 06 sep 2020, 23:56

Hej!

Krävs det att man använder Philips Hue Bridge, eller går det även få in den i HomeKit via IKEAs Trådfri Gateway?
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 587
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 07 sep 2020, 08:51

zigbeehenke skrev: 06 sep 2020, 23:56 Hej!

Krävs det att man använder Philips Hue Bridge, eller går det även få in den i HomeKit via IKEAs Trådfri Gateway?
Hej,

För Homekit krävs Philips Hue Bridge. Annars fungerar den bra med flera olika styrenheter med ZigBee.

Vad Sunricher gör är helt enkelt att härma Philips egna mjukvara, så bryggan tror det är en Philips/Homekit kompatibel enhet. Hur länge de kan hålla på med detta vågar jag inte svara på, men vi får nog vara glada så länge det går :D

//Erik K @ m.nu
Josasp
Inlägg: 1
Blev medlem: 22 sep 2020, 11:48

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av Josasp » 22 sep 2020, 11:53

supportM skrev: 07 sep 2020, 08:51
zigbeehenke skrev: 06 sep 2020, 23:56 Hej!

Krävs det att man använder Philips Hue Bridge, eller går det även få in den i HomeKit via IKEAs Trådfri Gateway?
Hej,

För Homekit krävs Philips Hue Bridge. Annars fungerar den bra med flera olika styrenheter med ZigBee.

Vad Sunricher gör är helt enkelt att härma Philips egna mjukvara, så bryggan tror det är en Philips/Homekit kompatibel enhet. Hur länge de kan hålla på med detta vågar jag inte svara på, men vi får nog vara glada så länge det går :D

//Erik K @ m.nu
Hur är det med switchar som den här https://www.m.nu/fjarrkontroller-zigbee ... ner-zigbee
Funkar den med bridgen? Dvs inte bara direkt till lampor?

Kul att du säljer SunRicher, jag har varit distributör för dom i Thailand tidigare. Nu bor jag i Sverige.
Dock inte deras ZigBee produkter, utan vi sålde enbart 2.4Ghz / 433Mhz lösningar.
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 587
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: SUNRICHER zigbee switch HomeKit kompatibel?

Inlägg av supportM » 23 sep 2020, 08:49

Josasp skrev: 22 sep 2020, 11:53
supportM skrev: 07 sep 2020, 08:51
zigbeehenke skrev: 06 sep 2020, 23:56 Hej!

Krävs det att man använder Philips Hue Bridge, eller går det även få in den i HomeKit via IKEAs Trådfri Gateway?
Hej,

För Homekit krävs Philips Hue Bridge. Annars fungerar den bra med flera olika styrenheter med ZigBee.

Vad Sunricher gör är helt enkelt att härma Philips egna mjukvara, så bryggan tror det är en Philips/Homekit kompatibel enhet. Hur länge de kan hålla på med detta vågar jag inte svara på, men vi får nog vara glada så länge det går :D

//Erik K @ m.nu
Hur är det med switchar som den här https://www.m.nu/fjarrkontroller-zigbee ... ner-zigbee
Funkar den med bridgen? Dvs inte bara direkt till lampor?

Kul att du säljer SunRicher, jag har varit distributör för dom i Thailand tidigare. Nu bor jag i Sverige.
Dock inte deras ZigBee produkter, utan vi sålde enbart 2.4Ghz / 433Mhz lösningar.
Hej,

Haha, intressant! Världen är bra liten ibland.

Tyvärr inte. Knapparna dyker inte upp i bryggan, men om de paras först med bryggan finns de i samma ZigBee nätverk och således kan de kontrolleras från antingen knappen eller bryggan. Parar du direkt mot lampan agerar knappen master och du kan inte para lampan med bryggan sen också.

//Erik K @ m.nu
Skriv svar