Konvertera larmformat.

Har kan du diskutera allt som inte passar i något av de andra forumen

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Erhug
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 07 jul 2013, 09:30
Ort: Karlstad

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Erhug » 08 aug 2013, 15:26

Kanske lite OT men jag hade en gång i tiden exakt samma tanke att koppla mitt larm (Galaxy, Flex20) via PAP2 till en Asterix.

Gav till slut upp då för mycke hår slets bort från min redan kala skalle.

Skaffade en: http://eldes.lt/products-and-services/g ... o-dialler/ som går att hitta till en billig peng och kopplade den till 2 av min out på larmet (funkar även att lägga den på hornutgången). Då den går på 12V låter jag larmkortet driva den så jag får batteribackup på köpet.

Enkelt styrd så att den skickar ett SMS vid inbrott och ett annat vid brand.

Finns mer avancerade som går att ändra meddelanden osv.

Nu håller jag även på att koppla in mitt 1-wire nät till larmet som jag tänkte använda som extra info. Kommer via en I/O ta in larmen till servern via Eventghost och vidare till Switchking för styrning. Hoppas kunna få till det så jag kan se status på larmet samt kunna larma av/på via 1-wire nätet.

På detta sätt slipper man SIA protokollet. Gör istället så att jag programmerar larmpanelen så att ett larm istället triggar en specifik output.

Vet inte hur utbyggbar G16+ panelen är, hittade ett expansionskort med 8 etra outputs till min panel för dryga 100 lappen. Kanske även funkar på din panel.

****Hoppas elf inte blir arg att jag länkar till en produkt som inte finns på m.nu :oops:
Micke-Falo
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 57
Blev medlem: 17 nov 2011, 19:33
Ort: Raftsjöhöjden/Frösön
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av Micke-Falo » 08 aug 2013, 15:40

Har en TS-100 idag, men skulle vilja ha det mera i klartext vilken sektion osv. Med detta kan jag även klara mig med ett sim-kort för backup på Internetlinan.
Erhug
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 07 jul 2013, 09:30
Ort: Karlstad

Re: Sv: Konvertera larmformat.

Inlägg av Erhug » 08 aug 2013, 16:00

Ok, om du vill ner på sektionsnivå så är min lösning inget bra alternativ. Får nog bli att läsa av SIA.
Lycka till och tänk på att utryckt hår inte alltid växer ut igen :grin:
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 08 aug 2013, 19:47

La in vbox på en virituell windows server på jobbet . Installerade ubuntu server.

Installerade asterisk. Men sen gick vpn kopplingen ner :-(

Nu skall jag ha lite helg och skall till ENG på söndag igen och kollar vidare då :-)

Andreas

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
pixi
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 150
Blev medlem: 11 mar 2008, 10:53
Ort: Målsryd
Kontakt:

Re: Konvertera larmformat.

Inlägg av pixi » 16 aug 2013, 14:11

Så nu har jag en färdig Virtualbox image med färdig konfad asterisk som jag har kört mot mitt larm (Jablotron) , allt funkar som det skall

Skicka mig ett pm så skall du få adressen som du kan ladda ner imagen från.


/Andreas H
Skriv svar