Mitt hus...

Hur ser ditt mät- och/eller hemautomations-system ut? Dela med dig av hur just Ditt projekt ser ut och fungerar, eller hur dina planer ser ut för framtiden. Att läsa om andra är bästa inspirationen.
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Användarvisningsbild
522167
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 70
Blev medlem: 19 mar 2013, 14:09
Ort: Hallen

Mitt hus...

Inlägg av 522167 »

Jag kan väl kanske skriva lite här jag med.

Har plockat ihop en del saker som jag mäter och övervakar mitt hus med.
Så här ser det ut i stora drag:

*Webserver med apache & mysql på Windows 7

*1-wire för mätning av temperatur för till och från värme till pannan och LogTemp som skickar datan till MySql som jag sedan plockar och lägger ut på hemsidan

*WH1080 väderstation med Cumulus

*Pelletslogger som loggar förbrukningen av Pellets.

Tyvärr är min webserver lite lite ostabil på grund av att den ligger på samma nätverk som resten av datorerna här hemma som ibland stör trafiken till servern... men har en upptid på över 70%...vilket är ok för en amatör som jag.

I framtiden kommer jag att införskaffa mig en 1-wire energimätare så jag kan mäta elförbrukningen också... sedan vet jag inte vad man mer kan övervaka eller logga.

Jag önskar att jag inte behöver 5 program och en massa kablar som hänger i källaren...men så är det väl i början innan man har lärt sig allt och hittar smidigare sätt att få allt att fungera.

Ni hittar allt på min hemsida: http://hakansta.com. (om ni inte kommer in på sidan försök om 1-2 minuter igen) Fråga gärna om det är något ni funderar över
http://www.hakansta.com
Raspberry Pi B+ - 3xDS18B20+ sensorer -