Automatisk factory reset

Teknisk support för produkter som finns på http://www.m.nu. Generella diskussioner rörande hårdvara hänvisas till teknikforumet.
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
andtos
Wannabe
Inlägg: 10
Blev medlem: 17 feb 2019, 16:21

Automatisk factory reset

Inlägg av andtos »

I går kväll fick jag plötsligt ett meddelande från min z-wave controller (RPi) att jag hade gjort factory reset påett av mina qubinorelärer (User reset to factory defaults) och strax därpå ett meddelande om att relät var dött (Connection lost to Z-Wave device).

Hur kan en factory reset genomföras utan att jag gör något med relät?
Anders
Användarvisningsbild
supportM
Moderator
Inlägg: 855
Blev medlem: 20 aug 2014, 10:27
Ort: Linköping

Re: Automatisk factory reset

Inlägg av supportM »

andtos skrev: 17 sep 2022, 11:32 I går kväll fick jag plötsligt ett meddelande från min z-wave controller (RPi) att jag hade gjort factory reset påett av mina qubinorelärer (User reset to factory defaults) och strax därpå ett meddelande om att relät var dött (Connection lost to Z-Wave device).

Hur kan en factory reset genomföras utan att jag gör något med relät?
Hej,

Det låter mycket konstigt! Det är ingen som har tryckt massor på en ansluten knapp i samband med ett strömavbrott? Finns bara två sätt att återställa ett Qubinorelä på om man inte räknar med exkludering från nätverket:

1. Klicka på ansluten knapp 5 gånger. Fungerar dock bara i 5-10 minuter efter att strömmen slagit till
2. Håller inne serviceknappen på baksidan

Så antingen har någon i samband med ett strömavbrott klickat på knappen en massa eller så har knappen på baksidan legat i kläm. Om inget av dessa inträffat så skicka ett mail till info@m.nu med ditt ordernummer så får vi kolla vidare på det.

//Erik K @ m.nu
Skriv svar