Byggde egen reporter v2 men...

Saknar du något på temperatur.nu? Har du hittat en ny vädersida som du tycker bör finnas med på temperatur.nu? Förstår du inte hur en viss funktion fungerar?
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
ajonassonswe
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 06 jan 2014, 14:38
Ort: Linköping

Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av ajonassonswe »

Efter jag anslutit till WiFi så meddelar reportern "FEL Ingen sensor ansluten" :(
Har trippelkollat anslutningskablar och testat flera sensorer
Några tips? :?
larky
Moderator
Inlägg: 1165
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av larky »

Lite i samma situation, fått det att funka med lösa sensorer men inte med m.nu RJ12-kontakterade sensorer...
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5250
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av elf98 »

Kul att ni bygger!

Är m.nu - sensorerna högtempskopplade? Reportern fungerar bara med spänningsmatade sensorer.

Har ni långa kablar? Vi har testat med ca 20m, och kablar som är längre än så kan strula.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Driver temperatur.nu

Bild
ajonassonswe
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 06 jan 2014, 14:38
Ort: Linköping

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av ajonassonswe »

Max längd på mina är 5m så där kan det inte vara nått problem
Mina är spänningskopplade enl. nedan bild(fast med 3,3 V)
ds18b20
ds18b20
s-l640.jpg (37.19 KiB) Visad 4902 gånger
larky
Moderator
Inlägg: 1165
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av larky »

Jag har minst 4 sensorer som levererats med gamla reportern, men aldrig använda.
Hur dessa nu var kopplade?
Fungerar inte med nya reportern.

Pullup på kortet, och kopplat enligt bilden i övrigt, men inte haft tid att kolla mer på det.
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5250
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av elf98 »

Gamla reportern har lågtempskopplade sensorer och kommer inte att fungera.

Om det fungerar när sensorn är ansluten precis vid reportern och inte när det sitter en kabel i mellan bordet det bero på att kabeln belastar för mycket - korta kablar borde inte spela någon roll men prova att sätta ett lägre värde på pullup-motståndet så får sensorn lite mer ström.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Driver temperatur.nu

Bild
larky
Moderator
Inlägg: 1165
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av larky »

Aha, då är det gamla reporterkablarna som är problemet!
Djalbert
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 jan 2015, 01:33
Ort: Deje

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av Djalbert »

Har köpt en färdig reporter V2 inkl allt, men får samma fel att givarna inte hittas.
Någon mer som haft samma problem..?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5250
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av elf98 »

Har du möjlighet att fota kontakten på sensorkabeln till reportern så det syns hur kablarna sitter?

Samma fel oavsett vilken av sensorerna du ansluter?
Grundade m.nu & temperatur.nu

Driver temperatur.nu

Bild
Djalbert
Wannabe
Inlägg: 9
Blev medlem: 05 jan 2015, 01:33
Ort: Deje

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av Djalbert »

elf98 skrev: 22 jun 2020, 12:34 Har du möjlighet att fota kontakten på sensorkabeln till reportern så det syns hur kablarna sitter?

Samma fel oavsett vilken av sensorerna du ansluter?
Bättre sent än aldrig, men har inte just den stationen hemma hos mig själv..

Ja det blir samma fel oavsett vilken sensor jag ansluter.
Tog några bilder, var svårt att få det bra med mobilkameran men var vad jag hade tillgängligt för stunden.
Är en bild på båda givarkontakterna, sen en var för sig.
Bilagor
20200624_200059.jpg
20200624_200034.jpg
20200624_195852.jpg
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5250
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Byggde egen reporter v2 men...

Inlägg av elf98 »

Ser rätt ut!

Jag skulle dubbelkolla lödningar vid D1 mini - särskilt motståndet.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Driver temperatur.nu

Bild
Skriv svar