Weather Display virrvarr

Weather Display är en mjukvara som finns för både Windows och Linux. WD har stöd för ett stort antal väderstationer samt ett visst stöd för 1Wire-enheter.
Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 98
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Weather Display virrvarr

Inlägg av Tottemannen »

Jag har köpt en Oregon WMR100N väderstation och har kopplat den till datorn.
Har även laddat hem Weather Disply och fått det att fungera med väderstationen.

Nu vill jag bara lägga upp värdena på en hemsida (med layout som ska likna den på http://fiffi.gotdns.com) som jag har börjat snickra på.

Jag har nu läst i manualen till Weather Display och klickat runt i programmet men fattar inte hur det ska gå till. Det finns ju så otroligt mycket menyer hit och dit så man blir alldeles snurrig :cry:.

Nån som kan förklara på ett enkelt sätt (om det nu är möjligt) hur man kan implementera värdena på en befintlig hemsida med siffror och bilder.

Tacksam för svar!
Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx
morando
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 59
Blev medlem: 18 jan 2009, 19:49
Ort: Karlskrona

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av morando »

Det är lätt att "gå vilse" i WD, undrar hur många timmar jag själv suttit och svurit...
Sidan du länkar till använder ett script som finns att ladda hem, minns dock inte var just nu..
En kille som är både händig på detta och dessutom väldigt hjälpsam är Lars i Axelvold , http://www.axelvold.net/.
Han kanske kan hjälpa dig.
En annan snygg sida, dock inte WD:http://www.slattanasvadret.se/
Edis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 04 feb 2008, 00:22
Ort: Långaryd

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Edis »

Jag la också en otrolig massa tid på att få igång det och när jag väl fick igång det så är det "don´t touch" som gäller. Skulle justera regndata och liknande någon gång och det slutade med total kaos, blev bara värre ju mer man försökte rätta till det.

Det är en massa småhack som är hopbyggt till ett stort skulle man väl kunna säga. Här hittar du mallen:
http://www.carterlake.org/webtemplates.php
Demosite:
http://www.carterlake.org/template1/

Det var 1.5 årsedan jag höll på med det, men jag ska försöka svara om det är något specifikt du undrar så kan jag kolla i mina inställningar.

Du hittar mycket under Control Panel, "FTP & Connections..." och "Web Files/Web Page/...."
Bild
Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 98
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Tottemannen »

Det verkar som om det inte är det lättaste att få det att fungera.
Jag ska titta på mallarna och klura vidare så kanske jag får det att fungera.

Tack för tipsen och feedbacken Edis och morando!
Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx
Quart
Moderator
Inlägg: 563
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Quart »

Det är jag som har siten http://fiffi.gotdns.com
Det är som tidigare nämnts lätt att gå vilse i WD.
Men mycket ligger i filen testtags.txt som WD publicerar.
Där ligger alla värden, sedan kan du plocka fram dem på vilken sida som helst.
Ladda ner templatesen och börja med dem.
Så skall jag försöka hjälpa dig så gott jag kan.
Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 98
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Tottemannen »

Jag laddade hem mallen från http://www.carterlake.org/webtemplates.php.
Där fanns det med ett dokument med lite tips och information.
Har gjort diverse (ganska många) inställningar och försök men lyckas inte ladda upp några data till hemsidan.
Jag har väl gjort bort mig i nån meny nånstans.

Jag får väderdata från väderstationen till Weather Display.
Bilagor
readme.doc
Filen som var bifogad.
(294.5 KiB) Nerladdad 315 gånger
Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx
Quart
Moderator
Inlägg: 563
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Quart »

Kör du ftp servern själv eller har du den på något webhotell ?
Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 98
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Tottemannen »

Jag har det på ett webhotell.
Jag har laddat upp filer till servern med ett annat ftp-program och det funkar.

Men jag får det inte att funka med Weather Display att ladda upp filer och mätvärden.

Såg att jag fick nåt felmeddelande när jag klickade på ikonen Real time Clientraw FTP, vers 5.8:
ERROR: 11004: [11004] Valid name, no data record (check DNS setup) at time/date 10:18:28 2010-01-04,
om det kan vara till nån hjälp.
Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx
rune
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 92
Blev medlem: 16 jun 2009, 22:30
Ort: Værløse, DK

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av rune »

Testa med meteohub (http://www.meteohub.de) istället. Den är mycket lättere att konfigurera :D
larky
Moderator
Inlägg: 1165
Blev medlem: 01 feb 2008, 12:21
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av larky »

Brandvägg som spärrar?
Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 98
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Tottemannen »

Jag har nu lyckats att föra över filer från wdisplay/webfiles till webservern med hjälp av ftp-programmet i WD (det var felinställt i "FTP Host Settings").
Dock bara när jag gör manuell uppdatering i "Action/Update internet now" i rullgardinsmenyn,
inte automatiskt (nån inställning som är fel??).

Jag lyckas EJ heller ladda upp wxlocal.html som jag döpte mallen till från http://www.carterlake.org/webtemplates.php och får således inga mätvärden uppladdade. Nån som har en bra idé om detta???
Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx
Edis
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 89
Blev medlem: 04 feb 2008, 00:22
Ort: Långaryd

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Edis »

Vet inte om du kan hitta något i mina inställningar som passar dig:
Bild

Jag laddar upp mina bilder var 30:e minut på en extern server, men jag har även den "riktiga" hemsidan rullandes hemma.
Bild

Edit:
Detta är nog också intressant:
Bild
Där finns ju en del inställningar. Där ser du hur jag har gjort med filen testtags.php som jag har för mig att systemet använder sig av för att visa värden.

Hela bilderna syns inte, så klicka här om du vill se de hela:
http://tipsarn.se/bilder/WD_1.jpg
http://tipsarn.se/bilder/WD_2.jpg
http://tipsarn.se/bilder/WD_3.jpg
Bild
Quart
Moderator
Inlägg: 563
Blev medlem: 17 jun 2007, 21:14
Ort: Hindås
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Quart »

Det där ser bra ut.
Kanon att Edis la upp skärmdumpar.
Tottemannen
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 98
Blev medlem: 21 dec 2009, 20:19
Ort: Ludvika
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Tottemannen »

Tack för svaren.

Jag fick det att fungera delvis, inte riktigt som jag ville.
Har nu bytt till programmet Virtual Weather Station, och det var mycket lättare att förstå.
Och jag har fått det att fungera, nästan på en gång.
Väderstation på Rasfallet, Ludvika.
http://www.ludvikasegel.com/wx
Jens
Wannabe
Inlägg: 6
Blev medlem: 13 jan 2010, 18:22
Ort: Listerby
Kontakt:

Re: Weather Display virrvarr

Inlägg av Jens »

Hej,

Då har du samma uppsättning hårdvara och program som jag använder nu. Det är jag som har platsen http://www.slattanasvadret.se. Om du inte redan har det så rekomenderar jag att du uppgraderar VWS till version 14. Tidigare versioner kan ha problem med usb-kommunikationen mellan basenheten och VWS.

Lycka till med din hemsida!

Jens
Jens-Ove Näslund
Listerby
http://www.slattanasvadret.se

Bild
Skriv svar