Domoticz och Fibaro Motion Sensor FGMS-001 V2.4

Diskussioner runt sensorer

Moderator: elf98

NoiseMaker
Gillar hemautomation
Inlägg: 46
Blev medlem: 06 dec 2013, 23:06
Ort: Norra Sverige, vid kusten

Domoticz och Fibaro Motion Sensor FGMS-001 V2.4

Inlägg av NoiseMaker » 29 okt 2015, 00:24

Jag köpte en Aeon Labs Z-wave-sticka i slutet av förra året men har inte fått det att lira med min Raspberry Pi. I nuläget har jag en 433 MHz-moj som styr fönsterlamporna och lite termo-/hygrometrar. Nu när det är kallt ute igen vill jag få igång mitt Z-wave-uttag, då 433-varianten inte var så tillförlitligt. Det är tråkigt med kall bil, trots att man kommit ihåg att trycka på motorvärmaren i god tid.

Sitter nu och labbar med en ny R-Pi och har fått in stickan, lyckas styra motorvärmaruttaget och jag ser min Motion Sensor i Domoticz. Men... Den verkar inte uppdatera värdena. Just när jag tryckt på knappen inne i bollen så skickar den ett lux-värde som jag ser under Utility-fliken, men senast den uppdaterade där var för en timme sedan. Jag testade att släcka taklampan i tron att den då skulle skicka nytt värde, men det gjorde den inte. Just nu är den rödmarkerad i Domoticz.

Kikar jag på Multisensorn i Divices så har jag en månsymbol vid den, vilket indikerar att den sover, men rörelsesensorn skickar en tändsignal när den upptäcker rörelse och släcker sedan efter x sekunder.

Det finns också en Switch som heter "General" som jag inte vet vad den gör. Den är alltid på. Och en annan som heter "Alarm Type: 0xFF (General)" som alltid är på. Den är förresten också röd nu.

Att den inte skickar värden har det något med Wake up interval att göra?
Det är nu inställt på 7200 sekunder, alltså 2 timmar. Kommer den att skicka alla uppmätta temperatur- och ljusstyrkevärden som uppmätts sedan den senast var vaken, när den vaknar nästa gång?

(Det var den här jag blev rekommenderad när jag ville ha en att sätta utomhus, men det känns inte som att den skulle palla att ha ute året om, ens under tak.)
Sover.jpg
(Nu när jag tittar ser jag att enhet 004 som på skärmdumpen inte hade något namn heter "Vision ZD2102 AU Door/Window Sensor" och någon sådan har jag inte använt på den här Pajen. Sparas alla noder inuti själva Z-wave-stickan? Varför dröjde det mer än en och en halv timme innan dess namn dök upp? (Jag minns inte vad de dörrsensorer jag har köpt heter. Det var ju snart ett år sedan inköp, som sagt.))
Bilagan brytare.jpg finns inte längre
PS.
Nu kollade jag under enheter igen och hittar då "Alarm Type", "Alarm Level" och "Burglar" som, när jag lagt till dem, dyker upp under Switches. Jag ändrade inställningen "24. Tamper operating modes:" från Tamper till Tamper + Cancellation.
DS.
Bilagor
brytare.jpg
NoiseMaker
Gillar hemautomation
Inlägg: 46
Blev medlem: 06 dec 2013, 23:06
Ort: Norra Sverige, vid kusten

Re: Domoticz och Fibaro Motion Sensor FGMS-001 V2.4

Inlägg av NoiseMaker » 30 okt 2015, 20:33

Anyone? Har detta forum somnat in?
splitfile
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 02 nov 2015, 10:27
Ort: Karlstad

Re: Domoticz och Fibaro Motion Sensor FGMS-001 V2.4

Inlägg av splitfile » 02 nov 2015, 11:10

NoiseMaker skrev:Anyone? Har detta forum somnat in?
Hej,

Jag har ställt in min sensor att rapportera temp en gång i timmen, och illuminans var 30:e minut. Tror det är inställning nr 42 och 64. Tycker det funkar bra.
NoiseMaker
Gillar hemautomation
Inlägg: 46
Blev medlem: 06 dec 2013, 23:06
Ort: Norra Sverige, vid kusten

Re: Domoticz och Fibaro Motion Sensor FGMS-001 V2.4

Inlägg av NoiseMaker » 02 nov 2015, 14:03

splitfile skrev:
Hej,

Jag har ställt in min sensor att rapportera temp en gång i timmen, och illuminans var 30:e minut. Tror det är inställning nr 42 och 64. Tycker det funkar bra.
Vad använder du värdena till? Jag är van vid att termo-/hygrometrar skickar uppdateringar varje minut, så jag blev lite förvånad när jag insåg att grundinställning är 900 s. Men å andra sidan är det nog ganska lämpligt för ljuset, då den ska användas till att tända fönsterlamporna när det mörknar.

Flyttade stickan från labb-pajen till den som är i drift, den hittade motorvärmarpluggen direkt, och jag testade på och av med knappen. Det fungerade, men i morse gick inte motorvärmaren, trots att frewgan tryckt igång den. Jag kollade i Domotiz-appen och såg att den var på. Var det inte meningen med Z-wave att kontrollern skulle veta uttagets status och skicka signalen igen om den inte nådde fram första gången?

Jag hann inte felsöka utan ska kolla på det när jag kommer hem.
splitfile
Wannabe
Inlägg: 3
Blev medlem: 02 nov 2015, 10:27
Ort: Karlstad

Re: Domoticz och Fibaro Motion Sensor FGMS-001 V2.4

Inlägg av splitfile » 02 nov 2015, 14:50

NoiseMaker skrev: Vad använder du värdena till? Jag är van vid att termo-/hygrometrar skickar uppdateringar varje minut, så jag blev lite förvånad när jag insåg att grundinställning är 900 s. Men å andra sidan är det nog ganska lämpligt för ljuset, då den ska användas till att tända fönsterlamporna när det mörknar.

Flyttade stickan från labb-pajen till den som är i drift, den hittade motorvärmarpluggen direkt, och jag testade på och av med knappen. Det fungerade, men i morse gick inte motorvärmaren, trots att frewgan tryckt igång den. Jag kollade i Domotiz-appen och såg att den var på. Var det inte meningen med Z-wave att kontrollern skulle veta uttagets status och skicka signalen igen om den inte nådde fram första gången?

Jag hann inte felsöka utan ska kolla på det när jag kommer hem.
Jag använder ljusvärdena till att tända fönsterbelysning (vid <= 10 Lux). Temperaturen använder jag inte till något speciellt just nu.

Jo jag tror den ska försöka igen om den misslyckas, men jag tycker jag har märkt att Domoticz inte presenterar det rätt. Dvs "lampan" på webbsidan är tänd fastän den riktiga lampan inte lyser.
Skriv svar