Fibaro home center 2

Diskussioner runt hur den tänkta funktionaliteten nås

Moderator: elf98

Användarvisningsbild
ekensweden
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 104
Blev medlem: 08 apr 2013, 20:56
Ort: HALMSTAD
Kontakt:

Fibaro home center 2

Inlägg av ekensweden » 24 feb 2016, 23:07

En fråga det har kommit en uppdatering till som gör att man kan sätta tid på dimma ner eller upp men jag fattar inte hur jag sätter tiden
skickar med ett utdrag från fibaro
- fibaro:call(ID, 'startLevelIncrease', x, y)
- fibaro:call(ID, 'startLevelDecrease', x, y)
- fibaro:call(ID, 'stopLevelChange')

These calls can be used to start increasing or decreasing Multilevel Switches (like Dimmer 2, RGBW or Roller Shutter 2 modules) value. 'x' and 'y' are optional parameters, used to set respectively time frame in which change should be applied and starting level. 'stopLevelChange' stops previously send action.
Användarvisningsbild
ekensweden
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 104
Blev medlem: 08 apr 2013, 20:56
Ort: HALMSTAD
Kontakt:

Re: Fibaro home center 2

Inlägg av ekensweden » 28 feb 2016, 11:21

Är det verkligen ingen som kan hjälpa till


Sent from my iPhone using Tapatalk
zynex
Inlägg: 1
Blev medlem: 01 mar 2016, 22:22
Ort: Halmstad

Re: Fibaro home center 2

Inlägg av zynex » 01 mar 2016, 22:25

Om jag tolkar det rätt ska x vara någon form av tidsintervall, har dock inte lyckats lista ut vilken typ. Det enda som verkar fungera är y, som är nivån den ska börja på, fibaro:call(ID, 'startLevelDecrease', x, 100) gör att ex en lampa i som ska dimmas startar på 100%. Jag har testat lite olika värden på x, men ingen verkar påverka mina dimmrar än.
Användarvisningsbild
ekensweden
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 104
Blev medlem: 08 apr 2013, 20:56
Ort: HALMSTAD
Kontakt:

Re: Fibaro home center 2

Inlägg av ekensweden » 01 mar 2016, 23:57

Tack så länge det är kanske inte klart då


Sent from my iPhone using Tapatalk
sonnyboy
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 307
Blev medlem: 25 feb 2011, 21:59
Ort: Västerås

Re: Fibaro home center 2

Inlägg av sonnyboy » 02 mar 2016, 12:56

Kan värdet kanske anges i millisekunder som det annars görs i luakoder? Prövade igårkväll men hade inte en tanke på det. Lampan bara blinkade till när jag körde ex 10,60
BeyondMeasure 1.10
HomeCenter 2
Användarvisningsbild
ekensweden
Tar hemautomation på allvar
Inlägg: 104
Blev medlem: 08 apr 2013, 20:56
Ort: HALMSTAD
Kontakt:

Re: Fibaro home center 2

Inlägg av ekensweden » 24 jul 2016, 22:50

Tack sonnyboy det var så


Sent from my iPhone using Tapatalk
Skriv svar