en minuts uppdatering på graf

Hur gör man för att ... ? Hur fungerar ... ? Steg för steg-guider och förklarande artiklar finns i detta forum.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
pepspersson
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 05 dec 2013, 01:21
Ort: västerbotten

en minuts uppdatering på graf

Inlägg av pepspersson » 25 okt 2014, 19:58

försöker få rrdtool att uppdatera grafen för varje minut istället för var 5 minuter
vars nånstans ska man ändra ?
Jag får en minuts värden i temp.log
och satt * här

* * * * * root python /usr/local/1-wire/temp.py >>/usr/local/1-wire/temp.log 2>&1
* * * * * root /usr/local/1-wire/graph.sh
buffedelic
Wannabe
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 apr 2014, 00:12
Ort: Huddinge

Re: en minuts uppdatering på graf

Inlägg av buffedelic » 26 okt 2014, 10:33

pepspersson skrev:försöker få rrdtool att uppdatera grafen för varje minut istället för var 5 minuter
vars nånstans ska man ändra ?
Jag får en minuts värden i temp.log
och satt * här

* * * * * root python /usr/local/1-wire/temp.py >>/usr/local/1-wire/temp.log 2>&1
* * * * * root /usr/local/1-wire/graph.sh
antar att det är cron du använder.

Kod: Markera allt

*/1.0 * * * * root python /usr/local/1-wire/temp.py >>/usr/local/1-wire/temp.log 2>&1
#updaterar loggen var minut

*/1.0 * * * * root /usr/local/1-wire/graph.sh
#skapar en graf var minut
pepspersson
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 05 dec 2013, 01:21
Ort: västerbotten

Re: en minuts uppdatering på graf

Inlägg av pepspersson » 26 okt 2014, 14:46

Fortfarande samma problem
grafen hoppar bara fram varje minut tills det har gått 5 minuter då kommer tempkurverna också ?
buffedelic
Wannabe
Inlägg: 18
Blev medlem: 19 apr 2014, 00:12
Ort: Huddinge

Re: en minuts uppdatering på graf

Inlägg av buffedelic » 26 okt 2014, 22:55

använder du en rrd databas? Då har du förmodligen skapat den med "--step 300".
då förväntar sig rrdtool att en ny uppdatering kommer var 300 sekund eller 5e minut.

Vill du ha bättre upplösning eller tätare intervall måste databasen ändras
https://github.com/oetiker/rrdtool-rrdjig

har själv inte provat, men du kan säkert läsa dig till hur du går tillväga... tänk bara på att skapa en kopia av databasen innan du börjar.
Eller bättre, gör en kopia och labbs med den först
Foxmaster
Wannabe
Inlägg: 7
Blev medlem: 23 okt 2013, 08:52
Ort: Nordmaling

Re: en minuts uppdatering på graf

Inlägg av Foxmaster » 08 nov 2014, 10:48

Hej,

Vet inte om du har löst det men jag gjorde en lite guide som finns på min hemsida http://foxbox2.dyndns-at-home.com/
Skriv svar