Hur kopplar man 1Wire

Recensioner av specifika produkter - Omdömmen, Betyg, Beröm, Negativa sidor.

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 04 aug 2015, 20:22

Hej,

Hur kopplar man följande produkter?

- OW-Server
- OW-I0 Interface
- OW-ENV-THPL

Har köpt kablar med kontakter av er (och OW produkterna)

Vill koppla in allt till OW-Servern förstås :D

//Jens
Bilagor
IMG_0044.jpeg
IMG_0044.jpeg (72.1 KiB) Visad 5063 gånger
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av elf98 » 05 aug 2015, 08:40

OW-SERVER har spänningsmatning på pinne 6 i stället för normala pinne 1.

Vi har ett adapterkablage som du kan använda: https://www.m.nu/adapterkablage-eds-p-253.html

Eller så kontakterar du kabeln enligt följande guide:
http://blog.m.nu/kontakteringsguide-1wire/ Men flyttar den oranga kabeln till position 6 och ansluter inte position 2 alls.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 05 aug 2015, 09:10

Och hur kopplar man in OW-ENV-THPL räcker det med fyraledare och bygla över till alla kontakterna i den eller behöver jag 2st fyra ledare? och hur kopplar man? :)

//Jens
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av elf98 » 05 aug 2015, 09:12

Du behöver inte bygla något, räcker om du kopplar in en av DQ/GND/PWR terminalerna. Finns dubbla för att det ska vara enkelt att dra kabel till nästa sensor.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 05 aug 2015, 09:32

Aha, tack!! :D
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 05 aug 2015, 10:06

Det står att det räcker med 3 ledare stämmer det? (OW-ENV-THPL) bara använda den ena jorden
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av elf98 » 05 aug 2015, 10:39

Ja, använd datajorden.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 11 aug 2015, 21:34

Nu funkar det, hur kopplar man 0-10v det sitter bara två ingångar men tre på ljus sensorn?


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av elf98 » 11 aug 2015, 23:02

Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 12 aug 2015, 21:49

Kan inte hitta hur jag kopplar in den? :(


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av elf98 » 12 aug 2015, 21:57

1-wireterminalen är den längst till vänster, märkt "1-WIRE/PWR".

OW är DQ/Data
GND är GND
och PWR är +5V
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 13 aug 2015, 08:05

Tack, men det har jag redan förstått tänkte mer på inkoppling av 0-10v inkoppling behöver man sätta en spänning över sensorn 24v


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5191
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av elf98 » 13 aug 2015, 10:39

OW-IO-AI8-10V går sönder om du lägger 24V på ingången. Hur du spänningsmatar sensorn som ska ge 0-10V ut har inget med OW-IO-AI8-10V att göra.

Koppla utången över jord och en av ingångarna.
Driver m.nu och temperatur.nu

Bild Bild
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 13 aug 2015, 13:50

Ok, ska testa. Tack för hjälpen


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
absolutmac
Wannabe
Inlägg: 13
Blev medlem: 04 aug 2015, 20:12
Ort: Åhus

Re: Hur kopplar man 1Wire

Inlägg av absolutmac » 27 aug 2015, 22:17

Nu funkar allt finns det något reläkort som stöds av OW server ( eller utgångar man kan sätta reläer på?
//Jens


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Skriv svar