Danne från Huddinge loggar in!

Vem är du? Skriv en presentation om dig och varför du tycker att det är kul med temperaturer och väder!

Moderator: elf98

Kategoriregler
Vill du visa bilder i ditt inlägg? Använd funktionen "Ladda upp bilaga" nedanför textrutan!
Supradanne
Inlägg: 1
Blev medlem: 20 aug 2010, 14:50
Ort: Huddinge

Danne från Huddinge loggar in!

Inlägg av Supradanne » 20 aug 2010, 14:59

Halloj!

Danne här!
Ska försöka få till något med 1 Wire!
Efter ha kopplat ihop en USB samt Analog ljussensor så kan jag se en kurva i Log Temp i alla fall!
Så något måste jag ha gjort rätt :wink:
Och när jag kör One Wire Viewer så hittar den dom 2 ljus-sensorerna!

Btw...På den analoga ljussensorn när man inte kör med spänningsmatning så räcker det att koppla in på plint 1 och 3 eller hur?

Det är Fredag och arbetsdagen är slut så en iskall bira är väldigt nära!

Mvh Danne
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5228
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Danne från Huddinge loggar in!

Inlägg av elf98 » 20 aug 2010, 18:57

Om du inte spänningsmatar kortet behöver du inte ansluta något till +5v-plinten. Har man möjlighet bör man dock spänningsmata kortet när så är möjligt.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Danne från Huddinge loggar in!

Inlägg av Dowser » 20 aug 2010, 20:28

Jag var *nära* att svara så, men kom på att jag inte var helt säker på ljussensorn.

Vilka sensorer är det egentligen som kräver strömmatning via 1-wire?
* Temperatur-sensor över 100C
* Displayer
* CO2-mätare

Vilka har jag missat?
Användarvisningsbild
elf98
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 5228
Blev medlem: 27 okt 2006, 13:49
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Danne från Huddinge loggar in!

Inlägg av elf98 » 20 aug 2010, 23:29

Vindmätaren behöver spänning men där räcker inte 5V.

Generellt kan det vara en bra idé att mata ds2450-baserade prylar och säga till chippet att det finns spänning. Man kan få skumma felvärden om inte spänningen från DQ räcker.
Grundade m.nu & temperatur.nu

Bild Bild
Användarvisningsbild
Dowser
Hemautomation - det är mer än en hobby
Inlägg: 811
Blev medlem: 10 mar 2007, 09:44
Ort: Trosa
Kontakt:

Re: Danne från Huddinge loggar in!

Inlägg av Dowser » 20 aug 2010, 23:56

Ah! Själv har jag en AAG-vindmätare, så det hade jag inte alls tänkt på.
Det var bra tips inför framtida diskussioner.
Skriv svar